Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Tadeusz Klim" <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos chrzanowy
Date: Sat, 17 Jul 2004 11:10:22 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 37
Sender: k...@p...onet.pl@nat-68.opa-carbo.com.pl
Message-ID: <cdaqdg$of5$1@news.onet.pl>
References: <cdailv$qa1$1@news.onet.pl> <cdan5d$kn8$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: nat-68.opa-carbo.com.pl
X-Trace: news.onet.pl 1090055408 25061 217.97.157.68 (17 Jul 2004 09:10:08 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Jul 2004 09:10:08 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4942.400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4942.400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208026
Ukryj nagłówki
>
> Ja robę coś takiego :
>
> - mięso umyć i namoczyć,
> - pokroić w kawałeczki,
> - zesmażyć mięso na oleju,
> - zesmazone mięso podlać wodą (w tajkiej ilości zeby przykryła mięso),
> - dodać przyprawy,
> - poczekać aż zagotuje się woda,
> - dodać 2 rosołki,
> - dodać chrzan (ze słoiczka),
> - zagęścić (na małym ogniu (moką z wodą 92 łyżeczki)
> - wyłączyć kiedy się zagotuje.
>
> Ja jednak jeszcze trochę go duszę na małym ogniu. Żeby nie sos nie
> był za tusty, mięso smażę na patelni, a pózniej same kawalki podsmażonego
> mięska przekładam do naczynia w którym robię sos. Do tej pory robiłem
> sos z wieprzowiny i z mięsa drobiowego. Nie podaję ilę mięsa trzeba
> użyć, bo to zależy od osobistych upodobań spożywającego.
>
> smacznego
Witam :)
Bardzo dziękuję szybki odzew
Sos już zrobiony pięknie pachnie i przypominają mi się lata kiedy to moja
Mama
robiła te specjały (niestety już nie żyje) a moja żona ??? no nie ma
smykałki do
gotowania , pogodziłem się już z tym
Pozdrawiam
Tadeusz.K
|