Data: 2004-07-17 09:10:22
Temat: Re: Sos chrzanowy
Od: "Tadeusz Klim" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Ja robę coś takiego :
>
> - mięso umyć i namoczyć,
> - pokroić w kawałeczki,
> - zesmażyć mięso na oleju,
> - zesmazone mięso podlać wodą (w tajkiej ilości zeby przykryła mięso),
> - dodać przyprawy,
> - poczekać aż zagotuje się woda,
> - dodać 2 rosołki,
> - dodać chrzan (ze słoiczka),
> - zagęścić (na małym ogniu (moką z wodą 92 łyżeczki)
> - wyłączyć kiedy się zagotuje.
>
> Ja jednak jeszcze trochę go duszę na małym ogniu. Żeby nie sos nie
> był za tusty, mięso smażę na patelni, a pózniej same kawalki podsmażonego
> mięska przekładam do naczynia w którym robię sos. Do tej pory robiłem
> sos z wieprzowiny i z mięsa drobiowego. Nie podaję ilę mięsa trzeba
> użyć, bo to zależy od osobistych upodobań spożywającego.
>
> smacznego
Witam :)
Bardzo dziękuję szybki odzew
Sos już zrobiony pięknie pachnie i przypominają mi się lata kiedy to moja
Mama
robiła te specjały (niestety już nie żyje) a moja żona ??? no nie ma
smykałki do
gotowania , pogodziłem się już z tym
Pozdrawiam
Tadeusz.K
|