| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-27 08:08:52
Temat: mak w makowcu sypie siJak w temacie. Mak jest sypki, nie ma konsystencji lepiącej. Zmieliłam go 3
razy i dodałam 2 białka bo tak było w przepisie, a on jakoś się nie skleił.
O co tu chodzi?
--
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Bądź sobą www.superkoszulki.pl
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-27 08:37:56
Temat: Re: mak w makowcu sypie siMoja mama daje jeszcze 4-5 łyżek powideł śliwkowych i 1 żółtko, do
osłodzenia cukier - puder oraz bakalie i jest pycha, wilgotne i nic się nie
sypie! Po prostu MNIAM!
Użytkownik "speeder" <m...@p...fm> napisał w wiadomości
news:c6l4bv$l3p$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jak w temacie. Mak jest sypki, nie ma konsystencji lepiącej. Zmieliłam go
3
> razy i dodałam 2 białka bo tak było w przepisie, a on jakoś się nie
skleił.
> O co tu chodzi?
>
> --
> =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
> Bądź sobą www.superkoszulki.pl
> =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-27 09:21:46
Temat: Re: mak w makowcu sypie si> Moja mama daje jeszcze 4-5 łyżek powideł śliwkowych i 1 żółtko, do
> osłodzenia cukier - puder oraz bakalie i jest pycha, wilgotne i nic się
nie
> sypie! Po prostu MNIAM!
A ja dodaje bialka ubite z cukrem i jeszcze troche miodu rozpuszczonego, ale
chlodnego.
Nic sie nie sypie i jest pyszne.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-27 09:33:26
Temat: Re: mak w makowcu sypie sispeeder wrote:
> Jak w temacie. Mak jest sypki, nie ma konsystencji lepiącej. Zmieliłam go 3
> razy i dodałam 2 białka bo tak było w przepisie, a on jakoś się nie skleił.
> O co tu chodzi?
Ja dodaję całe jajka, troszeczkę kaszy manny oraz utarte jabłko. Nic się
nie sypie! Mniam. :)
Nessie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-27 12:07:03
Temat: Re: mak w makowcu sypie si
Użytkownik "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości
> A ja dodaje bialka ubite z cukrem i jeszcze troche miodu rozpuszczonego,
ale
> chlodnego.
> Nic sie nie sypie i jest pyszne.
To bardzo dobry pomysł i jeszcze dodać zapach pomarańczowy.
xenon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-27 16:42:34
Temat: Re: mak w makowcu sypie si> > A ja dodaje bialka ubite z cukrem i jeszcze troche miodu rozpuszczonego,
> ale
> > chlodnego.
> > Nic sie nie sypie i jest pyszne.
> To bardzo dobry pomysł i jeszcze dodać zapach pomarańczowy.
Tak, ja daje pokrojona skorke pomaranczowa i/lub rodzynki - w zaleznosci od
nastroju.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-28 11:26:45
Temat: Re: mak w makowcu sypie si> Jak w temacie. Mak jest sypki, nie ma konsystencji lepiącej. Zmieliłam go
3
> razy i dodałam 2 białka bo tak było w przepisie, a on jakoś się nie
skleił.
> O co tu chodzi?
Cukiernicy dodaja przy mieleniu maku stare ciasto drozdzowe (zasada jak przy
mielonych),wowczas konsystencja jest zawsze ok
--
Pozdrawiam
Artur Z
----------------------------------------------------
--------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |