« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-20 08:30:09
Temat: makaron fallusekWitam grupowicze
Wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego organu,
tak dobrze widzicie, hi hi :-))
Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po ...))
Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
dwoje ?
Podpowiedzcie coś ciekawego.
Z pozdrowieniami
Basia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-20 09:03:30
Temat: Odp: makaron fallusek
Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:7...@n...onet.pl...
> Witam grupowicze
>
> Wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
> trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego
organu,
> tak dobrze widzicie, hi hi :-))
> Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po
...))
> Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
> dwoje ?
> Podpowiedzcie coś ciekawego.
>
> Z pozdrowieniami
> Basia
Takie grube rurki to makaron "rigatoni" a duże rury to cannelloni (te można
nadziewać).
Podam Ci przepis na rigatoni z sosem pomidorowym.
ok.25 dkg makaronu, kilka pomidorów(6), czosnek(1-2 ząbki), łyżka
mozzarelli(startej), łyżeczka vegety, posiekana łyżka bazylii.
Ugotuj makaron al dente.
Sos - zmiażdżony czosnek zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone
pomidory,vegetę, mozzarellę, bazylię, smażyć kilka min. Potem dodać
ugotowane rurki i smażyć ok. 5 min.
Jak bedziesz chciała przepis na cannelloni to napisz.
Ela.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 09:24:00
Temat: Re: makaron fallusekElu, bardzo dziękuję za przepis na rigatoni, a jeśli mogę dostać przepis na
cannelloni, to będe bardzo wdzięczna.
Popróbuję i pochwalę się wyczynem na forum grupy:-))
Szkoda, że ten mój cudny makaron włoski (fallusek) nie nadaje się do
nadziewania, raczej do jakiejś sałatki pikantnej. Dalej czekam na propozycje w
tym zakresie.
Pozdrowienia
Basia z dziwnym makaronem
> Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:7...@n...onet.pl...
> > Witam grupowicze
> >
> > Wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
> > trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego
> organu,
> > tak dobrze widzicie, hi hi :-))
> > Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po
> ...))
> > Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
> > dwoje ?
> > Podpowiedzcie coś ciekawego.
> >
> > Z pozdrowieniami
> > Basia
>
> Takie grube rurki to makaron "rigatoni" a duże rury to cannelloni (te można
> nadziewać).
>
> Podam Ci przepis na rigatoni z sosem pomidorowym.
>
> ok.25 dkg makaronu, kilka pomidorów(6), czosnek(1-2 ząbki), łyżka
> mozzarelli(startej), łyżeczka vegety, posiekana łyżka bazylii.
>
> Ugotuj makaron al dente.
> Sos - zmiażdżony czosnek zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone
> pomidory,vegetę, mozzarellę, bazylię, smażyć kilka min. Potem dodać
> ugotowane rurki i smażyć ok. 5 min.
>
> Jak bedziesz chciała przepis na cannelloni to napisz.
>
> Ela.
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 09:31:33
Temat: Re: makaron fallusek> moze tylko luzem...nie wiem tylko czy sie chlop nie obrazi jak
> zaczniesz sie zachwycac makaronem...
a co sobie pomysli, jak z luboscia bedzie gryzla taki makaron...
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 09:33:28
Temat: Re: makaron fallusekmoze tylko luzem...nie wiem tylko czy sie chlop nie obrazi jak
zaczniesz sie zachwycac makaronem...
Krysia
>Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po ...))
>Od wczoraj si? g?owi? co z tego upichci?, mo?e jak?s sa?atk? na kolacj? we
>dwoje ?
>Podpowiedzcie co? ciekawego.
>
>Z pozdrowieniami
>Basia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 09:52:19
Temat: Re: makaron fallusek
>a co sobie pomysli, jak z luboscia bedzie gryzla taki makaron...
>
>Basia
pewnie profilaktycznie skrzyzuje nogi
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 09:58:14
Temat: Re: makaron fallusekUżytkownik <b...@p...onet.pl> | Wczoraj stałam się szczęśliwą
posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
| trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego
organu,
| tak dobrze widzicie, hi hi :-))
| Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po
...))
| Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
| dwoje ?
| Podpowiedzcie coś ciekawego.
No wiesz, myśmy jadły to samo, bez dodatków (serio jak pierwszy raz było
ugotowane tośmy z siostrami tak wcinały).
Najlepsze były te czarne ;-))
Poważnie: zawsze to przywożę, bo to atrakcja, ale traktuję bez szacunku,
czyli jak zwykłe kluchy.
--
Pozdrawiam
GosiaH
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 11:32:07
Temat: Odp: makaron fallusek
Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:7...@n...onet.pl...
> Elu, bardzo dziękuję za przepis na rigatoni, a jeśli mogę dostać przepis
na
> cannelloni, to będe bardzo wdzięczna.
> Popróbuję i pochwalę się wyczynem na forum grupy:-))
Jak uda Ci się kupić Cannelloni (dużżżżżżże rury) to mam taki przepis.
Ugotuj makaron.
2 jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj mniej niż kostkę tłustego białgo sera,
2 szklanki utartego sera mozzarella, 1/2 szklanki bryndzy, natkę pietruszki,
pieprz i szczypte gałki muszkatołowej, sól. Nadziać makaron. Polać sosem
pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać ok.30 min.
Ela.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 12:55:58
Temat: Re: makaron fallusek[...]
> No wiesz, myśmy jadły to samo, bez dodatków (serio jak pierwszy raz było
> ugotowane tośmy z siostrami tak wcinały).
> Najlepsze były te czarne ;-))
> Poważnie: zawsze to przywożę, bo to atrakcja, ale traktuję bez szacunku,
> czyli jak zwykłe kluchy.
Sądzę, że z jajkami [ugotowanymi na twardo i] w sosie chrzanowym byłyby
jeszcze lepsze.
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 13:36:13
Temat: Re: makaron fallusekUżytkownik "Jerzy" <0...@m...pl>
| [...]
| > No wiesz, myśmy jadły to samo, bez dodatków (serio jak pierwszy raz było
| > ugotowane tośmy z siostrami tak wcinały).
| > Najlepsze były te czarne ;-))
| > Poważnie: zawsze to przywożę, bo to atrakcja, ale traktuję bez szacunku,
| > czyli jak zwykłe kluchy.
| Sądzę, że z jajkami [ugotowanymi na twardo i] w sosie chrzanowym byłyby
| jeszcze lepsze.
Jestem bezjajeczna (cokolwiek to znaczy ;-)
--
Pozdrawiam
GosiaH
PS. To znaczy, między innymi, że nie jadam jajek (kurzych, rybie to i owszem
;-).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |