Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: makaron fallusek
Date: Thu, 20 Sep 2001 11:03:30 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 37
Sender: e...@p...onet.pl@217.96.53.206
Message-ID: <9ocbbf$8ld$1@news.onet.pl>
References: <7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.96.53.206
X-Trace: news.onet.pl 1000976559 8877 217.96.53.206 (20 Sep 2001 09:02:39 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Sep 2001 09:02:39 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:70104
Ukryj nagłówki
Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:7...@n...onet.pl...
> Witam grupowicze
>
> Wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
> trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego
organu,
> tak dobrze widzicie, hi hi :-))
> Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po
...))
> Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
> dwoje ?
> Podpowiedzcie coś ciekawego.
>
> Z pozdrowieniami
> Basia
Takie grube rurki to makaron "rigatoni" a duże rury to cannelloni (te można
nadziewać).
Podam Ci przepis na rigatoni z sosem pomidorowym.
ok.25 dkg makaronu, kilka pomidorów(6), czosnek(1-2 ząbki), łyżka
mozzarelli(startej), łyżeczka vegety, posiekana łyżka bazylii.
Ugotuj makaron al dente.
Sos - zmiażdżony czosnek zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone
pomidory,vegetę, mozzarellę, bazylię, smażyć kilka min. Potem dodać
ugotowane rurki i smażyć ok. 5 min.
Jak bedziesz chciała przepis na cannelloni to napisz.
Ela.
|