Data: 2001-09-20 09:24:00
Temat: Re: makaron fallusek
Od: <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Elu, bardzo dziękuję za przepis na rigatoni, a jeśli mogę dostać przepis na
cannelloni, to będe bardzo wdzięczna.
Popróbuję i pochwalę się wyczynem na forum grupy:-))
Szkoda, że ten mój cudny makaron włoski (fallusek) nie nadaje się do
nadziewania, raczej do jakiejś sałatki pikantnej. Dalej czekam na propozycje w
tym zakresie.
Pozdrowienia
Basia z dziwnym makaronem
> Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:7...@n...onet.pl...
> > Witam grupowicze
> >
> > Wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
> > trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego
> organu,
> > tak dobrze widzicie, hi hi :-))
> > Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po
> ...))
> > Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
> > dwoje ?
> > Podpowiedzcie coś ciekawego.
> >
> > Z pozdrowieniami
> > Basia
>
> Takie grube rurki to makaron "rigatoni" a duże rury to cannelloni (te można
> nadziewać).
>
> Podam Ci przepis na rigatoni z sosem pomidorowym.
>
> ok.25 dkg makaronu, kilka pomidorów(6), czosnek(1-2 ząbki), łyżka
> mozzarelli(startej), łyżeczka vegety, posiekana łyżka bazylii.
>
> Ugotuj makaron al dente.
> Sos - zmiażdżony czosnek zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone
> pomidory,vegetę, mozzarellę, bazylię, smażyć kilka min. Potem dodać
> ugotowane rurki i smażyć ok. 5 min.
>
> Jak bedziesz chciała przepis na cannelloni to napisz.
>
> Ela.
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|