Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: makaron fallusek
Date: 20 Sep 2001 11:24:00 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 51
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <9ocbbf$8ld$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1000977840 21130 192.168.240.245 (20 Sep 2001 09:24:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Sep 2001 09:24:00 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.136.66.226, 213.180.130.23
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0; KSK sp. z o.o.)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:70114
Ukryj nagłówki
Elu, bardzo dziękuję za przepis na rigatoni, a jeśli mogę dostać przepis na
cannelloni, to będe bardzo wdzięczna.
Popróbuję i pochwalę się wyczynem na forum grupy:-))
Szkoda, że ten mój cudny makaron włoski (fallusek) nie nadaje się do
nadziewania, raczej do jakiejś sałatki pikantnej. Dalej czekam na propozycje w
tym zakresie.
Pozdrowienia
Basia z dziwnym makaronem
> Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:7...@n...onet.pl...
> > Witam grupowicze
> >
> > Wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
> > trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego
> organu,
> > tak dobrze widzicie, hi hi :-))
> > Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po
> ...))
> > Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
> > dwoje ?
> > Podpowiedzcie coś ciekawego.
> >
> > Z pozdrowieniami
> > Basia
>
> Takie grube rurki to makaron "rigatoni" a duże rury to cannelloni (te można
> nadziewać).
>
> Podam Ci przepis na rigatoni z sosem pomidorowym.
>
> ok.25 dkg makaronu, kilka pomidorów(6), czosnek(1-2 ząbki), łyżka
> mozzarelli(startej), łyżeczka vegety, posiekana łyżka bazylii.
>
> Ugotuj makaron al dente.
> Sos - zmiażdżony czosnek zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone
> pomidory,vegetę, mozzarellę, bazylię, smażyć kilka min. Potem dodać
> ugotowane rurki i smażyć ok. 5 min.
>
> Jak bedziesz chciała przepis na cannelloni to napisz.
>
> Ela.
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|