Data: 2001-09-20 09:03:30
Temat: Odp: makaron fallusek
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:7...@n...onet.pl...
> Witam grupowicze
>
> Wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką oryginalnego makaronu włoskiego,
> trójkolorowego. Niby nic takiego, ale makaron ten ma kształt męskiego
organu,
> tak dobrze widzicie, hi hi :-))
> Jedna sztuka tego makaronu mierzy sobie 2,5 cm (przed ugotowaniem), a po
...))
> Od wczoraj się głowię co z tego upichcić, może jakąs sałatkę na kolację we
> dwoje ?
> Podpowiedzcie coś ciekawego.
>
> Z pozdrowieniami
> Basia
Takie grube rurki to makaron "rigatoni" a duże rury to cannelloni (te można
nadziewać).
Podam Ci przepis na rigatoni z sosem pomidorowym.
ok.25 dkg makaronu, kilka pomidorów(6), czosnek(1-2 ząbki), łyżka
mozzarelli(startej), łyżeczka vegety, posiekana łyżka bazylii.
Ugotuj makaron al dente.
Sos - zmiażdżony czosnek zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone
pomidory,vegetę, mozzarellę, bazylię, smażyć kilka min. Potem dodać
ugotowane rurki i smażyć ok. 5 min.
Jak bedziesz chciała przepis na cannelloni to napisz.
Ela.
|