Data: 2004-04-26 17:38:49
Temat: Re: mąki, skóra kurczaka, przypalony omlet
Od: "Sowa" <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wiedźma" <w...@t...pl> napisał w wiadomości
news:c6jh0k$hbr$1@kastor.ds.pg.gda.pl...
> a kminek to taki mielony czy cały? bo widziałam w sklepie i taki i taki,
> szczerze mówiąc, wolałabym chyba mielony, bo trafić na kminek i go
> zgryźć- brr
> To może być mielony?
Chyba może, ja nigdy nie kupowałam. Lubię kminek w całości.
> a te inne to co na przykład? kolejne lamerskie pytanie
Pieprz, sól, sok z cytryny, papryka słodka lub ostra, pieprz kajeński jak
się chce ogniem pozionąć, cynamon, lubczyk, majeranek, koper, nać
pietruszki, oregano, bazylię, czubricę, kurkumę, curry itd., itp., co tam do
czego się nadaje i co komu smakuje.
> pzd. Wiedzma- lama totalna próbująca się odlamiać:-)
No to chodź na kuchnię, tam się od samego czytania odlamisz kulinarnie. :-)
Poszperaj tam w archiwum, było parę wątków o gotowaniu prostych, tanich
rzeczy przez studentów. Wege propozycje też były.
> PS A ten groch suchy co to sie go je na MM, to ma być cały, cały łuskany
> czy w połówkach? czy bez różnicy?
A to ja nie wiem takich rzeczy,
Sowa
|