| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-15 15:08:23
Temat: mascarponeKupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może ktoś
ma jakiś pomysł...?
Anka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-15 15:15:24
Temat: Re: mascarponeAnna Pawłowska-Pojawa wrote in message
<001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
>Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
ktoś
>ma jakiś pomysł...?
Tiramisu.
Mich@ł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-15 15:26:45
Temat: Re: mascarponeA przepis?!!!! Zresztą to samo (jednym słowem) to mi powiedział mój własny
mąż... Chciałam oryginalnie...
----- Original Message -----
From: Mich@l Sadowski <n...@c...edu.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, January 15, 2001 4:15 PM
Subject: Re: mascarpone
Anna Pawłowska-Pojawa wrote in message
<001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
>Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
ktoś
>ma jakiś pomysł...?
Tiramisu.
Mich@ł
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-15 17:59:26
Temat: Re: mascarpone
Użytkownik Anna Pawłowska-Pojawa <A...@p...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:001701c07f05$21aca320$9...@p...com.pl...
> Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
ktoś
> ma jakiś pomysł...?
> Anka
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
ja mam przepis na taki torcik morelowy
ale w domku, podam przepis jutro z ranca:)
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-15 22:15:13
Temat: Re: mascarponeNajprościej jest tak - ucierasz żółtka z cukrem na bardzo biało (znaczy sie
porządnie). Mieszasz z serem (mniej więcej pól na pół objętościowo). Są tacy
co dodaja ubite białka.Biszkopty układasz w naczyniu, polewasz bardoz mocnym
wywarem z kawy, ewentulanie jakimś likierem. Na to masa, na to nasączone
biszkopty, znowu masa .... Posypujesz kakao.
Tyle.
Jak znajdę bardziej wyrainowaną metodologię, to pdoam.
H.
Użytkownik Anna Pawłowska-Pojawa <A...@p...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:046b01c07f07$a53e5c40$9...@p...com.pl...
> A przepis?!!!! Zresztą to samo (jednym słowem) to mi powiedział mój własny
> mąż... Chciałam oryginalnie...
> ----- Original Message -----
> From: Mich@l Sadowski <n...@c...edu.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Monday, January 15, 2001 4:15 PM
> Subject: Re: mascarpone
>
>
> Anna Pawłowska-Pojawa wrote in message
> <001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
> >Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
> ktoś
> >ma jakiś pomysł...?
>
>
> Tiramisu.
>
> Mich@ł
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-16 00:01:40
Temat: Re: mascarponejeszcze alkohol moze tam byc...tylko nie pamietam, co... Tia
Maria wydaje sie oczywista, ale zdaje mi sie ze bylo to wino
marsala...
Krysia
>Najprościej jest tak - ucierasz żółtka z cukrem na bardzo biało (znaczy sie
>porządnie). Mieszasz z serem (mniej więcej pól na pół objętościowo). Są tacy
>co dodaja ubite białka.Biszkopty układasz w naczyniu, polewasz bardoz mocnym
>wywarem z kawy, ewentulanie jakimś likierem. Na to masa, na to nasączone
>biszkopty, znowu masa .... Posypujesz kakao.
>
>Tyle.
>
>Jak znajdę bardziej wyrainowaną metodologię, to pdoam.
>
>H.
>
>
>Użytkownik Anna Pawłowska-Pojawa <A...@p...com.pl> w wiadomości do
>grup dyskusyjnych napisał:046b01c07f07$a53e5c40$9...@p...com.pl...
>> A przepis?!!!! Zresztą to samo (jednym słowem) to mi powiedział mój własny
>> mąż... Chciałam oryginalnie...
>> ----- Original Message -----
>> From: Mich@l Sadowski <n...@c...edu.pl>
>> To: <p...@n...pl>
>> Sent: Monday, January 15, 2001 4:15 PM
>> Subject: Re: mascarpone
>>
>>
>> Anna Pawłowska-Pojawa wrote in message
>> <001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
>> >Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
>> ktoś
>> >ma jakiś pomysł...?
>>
>>
>> Tiramisu.
>>
>> Mich@ł
>>
>>
>> --
>> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>>
>
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-16 07:50:13
Temat: Re: mascarponeKrysia Thompson wrote in message
<7...@4...com>...
>jeszcze alkohol moze tam byc...tylko nie pamietam, co... Tia
>Maria wydaje sie oczywista, ale zdaje mi sie ze bylo to wino
>marsala...
Amareto.
Mich@ł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-16 08:07:58
Temat: Re: mascarponedo tiramisu? Nie jestem pewna. Lepsze jest luzem...
Krysia
.
>>jeszcze alkohol moze tam byc...tylko nie pamietam, co... Tia
>>Maria wydaje sie oczywista, ale zdaje mi sie ze bylo to wino
>>marsala...
>
>
>Amareto.
>
>Mich@?
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-16 08:24:13
Temat: Re: mascarponeKrysia Thompson wrote in message
<0...@4...com>...
>>Amareto.
>do tiramisu? Nie jestem pewna. Lepsze jest luzem...
Poszperałem trochę po sieci i naczęściej powtarzają się Amaretto i
likier kawowy. Zdarza się triple sec, marsala, brandy, rum.
Pozdrwm,
Mich@ł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-16 11:18:08
Temat: Re: mascarponedobra, odszczekuje to "nie jestem pewna"! :-))
K.
P.S. Dzieci, kiedy byly nietrunkowe (jedno juz teraz stare i
robi, co chce...), odmawialy jedziena alkoholicznego deseru (nie
mowiac o kawie..), wiec robilam takie oszukiwane tiramisu - te
zotka do bialosci, sztywna piana, wymieszane z mascarpone, na
biszkopty nasaczone sokiem owocowym - albo z "puszkowym" z owocow
bardziej egzot. - a na wierzch zamrozone maliny/truskawki, ktore
rozmrazajac daja swietny sok. Tuz przed podaniem dobrze to
obsypac cukrem pudrem...
>>>Amareto.
>
>>do tiramisu? Nie jestem pewna. Lepsze jest luzem...
>Poszpera?em troch? po sieci i nacz??ciej powtarzaj? si? Amaretto i
>likier kawowy. Zdarza si? triple sec, marsala, brandy, rum.
>
>Pozdrwm,
>Mich@?
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |