Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mascarpone

Grupy

Szukaj w grupach

 

mascarpone

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-15 15:08:23

Temat: mascarpone
Od: A...@p...com.pl (Anna Pawłowska-Pojawa) szukaj wiadomości tego autora

Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może ktoś
ma jakiś pomysł...?
Anka

--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-15 15:15:24

Temat: Re: mascarpone
Od: "Mich@l Sadowski" <n...@c...edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Anna Pawłowska-Pojawa wrote in message
<001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
>Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
ktoś
>ma jakiś pomysł...?


Tiramisu.

Mich@ł

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-15 15:26:45

Temat: Re: mascarpone
Od: A...@p...com.pl (Anna Pawłowska-Pojawa) szukaj wiadomości tego autora

A przepis?!!!! Zresztą to samo (jednym słowem) to mi powiedział mój własny
mąż... Chciałam oryginalnie...
----- Original Message -----
From: Mich@l Sadowski <n...@c...edu.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, January 15, 2001 4:15 PM
Subject: Re: mascarpone


Anna Pawłowska-Pojawa wrote in message
<001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
>Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
ktoś
>ma jakiś pomysł...?


Tiramisu.

Mich@ł


--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-15 17:59:26

Temat: Re: mascarpone
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Anna Pawłowska-Pojawa <A...@p...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:001701c07f05$21aca320$9...@p...com.pl...
> Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
ktoś
> ma jakiś pomysł...?
> Anka
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>



ja mam przepis na taki torcik morelowy
ale w domku, podam przepis jutro z ranca:)
pozdry Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-15 22:15:13

Temat: Re: mascarpone
Od: "Horrendum" <h...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Najprościej jest tak - ucierasz żółtka z cukrem na bardzo biało (znaczy sie
porządnie). Mieszasz z serem (mniej więcej pól na pół objętościowo). Są tacy
co dodaja ubite białka.Biszkopty układasz w naczyniu, polewasz bardoz mocnym
wywarem z kawy, ewentulanie jakimś likierem. Na to masa, na to nasączone
biszkopty, znowu masa .... Posypujesz kakao.

Tyle.

Jak znajdę bardziej wyrainowaną metodologię, to pdoam.

H.


Użytkownik Anna Pawłowska-Pojawa <A...@p...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:046b01c07f07$a53e5c40$9...@p...com.pl...
> A przepis?!!!! Zresztą to samo (jednym słowem) to mi powiedział mój własny
> mąż... Chciałam oryginalnie...
> ----- Original Message -----
> From: Mich@l Sadowski <n...@c...edu.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Monday, January 15, 2001 4:15 PM
> Subject: Re: mascarpone
>
>
> Anna Pawłowska-Pojawa wrote in message
> <001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
> >Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
> ktoś
> >ma jakiś pomysł...?
>
>
> Tiramisu.
>
> Mich@ł
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-16 00:01:40

Temat: Re: mascarpone
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk> szukaj wiadomości tego autora

jeszcze alkohol moze tam byc...tylko nie pamietam, co... Tia
Maria wydaje sie oczywista, ale zdaje mi sie ze bylo to wino
marsala...

Krysia


>Najprościej jest tak - ucierasz żółtka z cukrem na bardzo biało (znaczy sie
>porządnie). Mieszasz z serem (mniej więcej pól na pół objętościowo). Są tacy
>co dodaja ubite białka.Biszkopty układasz w naczyniu, polewasz bardoz mocnym
>wywarem z kawy, ewentulanie jakimś likierem. Na to masa, na to nasączone
>biszkopty, znowu masa .... Posypujesz kakao.
>
>Tyle.
>
>Jak znajdę bardziej wyrainowaną metodologię, to pdoam.
>
>H.
>
>
>Użytkownik Anna Pawłowska-Pojawa <A...@p...com.pl> w wiadomości do
>grup dyskusyjnych napisał:046b01c07f07$a53e5c40$9...@p...com.pl...
>> A przepis?!!!! Zresztą to samo (jednym słowem) to mi powiedział mój własny
>> mąż... Chciałam oryginalnie...
>> ----- Original Message -----
>> From: Mich@l Sadowski <n...@c...edu.pl>
>> To: <p...@n...pl>
>> Sent: Monday, January 15, 2001 4:15 PM
>> Subject: Re: mascarpone
>>
>>
>> Anna Pawłowska-Pojawa wrote in message
>> <001701c07f05$21aca320$9add75c3@pap.com.pl>...
>> >Kupiłam serek co się tak nazywa i nie wiem, co moge z nim zrobić. Może
>> ktoś
>> >ma jakiś pomysł...?
>>
>>
>> Tiramisu.
>>
>> Mich@ł
>>
>>
>> --
>> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>>
>

K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-16 07:50:13

Temat: Re: mascarpone
Od: "Mich@l Sadowski" <n...@c...edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote in message
<7...@4...com>...
>jeszcze alkohol moze tam byc...tylko nie pamietam, co... Tia
>Maria wydaje sie oczywista, ale zdaje mi sie ze bylo to wino
>marsala...


Amareto.

Mich@ł

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-16 08:07:58

Temat: Re: mascarpone
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk> szukaj wiadomości tego autora

do tiramisu? Nie jestem pewna. Lepsze jest luzem...

Krysia
.
>>jeszcze alkohol moze tam byc...tylko nie pamietam, co... Tia
>>Maria wydaje sie oczywista, ale zdaje mi sie ze bylo to wino
>>marsala...
>
>
>Amareto.
>
>Mich@?

K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-16 08:24:13

Temat: Re: mascarpone
Od: "Mich@l Sadowski" <n...@c...edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote in message
<0...@4...com>...
>>Amareto.

>do tiramisu? Nie jestem pewna. Lepsze jest luzem...
Poszperałem trochę po sieci i naczęściej powtarzają się Amaretto i
likier kawowy. Zdarza się triple sec, marsala, brandy, rum.

Pozdrwm,
Mich@ł

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-16 11:18:08

Temat: Re: mascarpone
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk> szukaj wiadomości tego autora

dobra, odszczekuje to "nie jestem pewna"! :-))

K.

P.S. Dzieci, kiedy byly nietrunkowe (jedno juz teraz stare i
robi, co chce...), odmawialy jedziena alkoholicznego deseru (nie
mowiac o kawie..), wiec robilam takie oszukiwane tiramisu - te
zotka do bialosci, sztywna piana, wymieszane z mascarpone, na
biszkopty nasaczone sokiem owocowym - albo z "puszkowym" z owocow
bardziej egzot. - a na wierzch zamrozone maliny/truskawki, ktore
rozmrazajac daja swietny sok. Tuz przed podaniem dobrze to
obsypac cukrem pudrem...


>>>Amareto.
>
>>do tiramisu? Nie jestem pewna. Lepsze jest luzem...
>Poszpera?em troch? po sieci i nacz??ciej powtarzaj? si? Amaretto i
>likier kawowy. Zdarza si? triple sec, marsala, brandy, rum.
>
>Pozdrwm,
>Mich@?

K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Paczki na piwie
Ciasto do pizzy?????
Nowa sałatka
Zapiekanki z kaszy gryczanej
Rurki francuskie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »