« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-06 08:40:35
Temat: mięso z zupyZ wywarów kostno-mięsnych zostaje mi gotowane mięso (nie zostawiam w
zupie-nikt u mnie tego nie lubi).
Zazwyczaj mrożę je (zbieram większą ilość) i gdy najdzie chętka robię z
niego farsz do naleśników, bądź krokietów.
Albo takie porwane w kawałki gotowane mięso podsmażam/duszę z przyprawami na
ostro.
Macie inną koncepcję?
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-06 10:55:18
Temat: Re: mięso z zupy Iwona napisał/a:
> Macie inną koncepcję?
Ja miele mięso, dodaje trochę soli, pieprzu, suszonej pietruszki i jajko,
mieszam i na patelnię takie małe pulpeciki, później robię sos (najczęściej
pomidorowy) i dorzucam ryżu i dolewam trochę rosołu jeśli sos jest za
gęsty. Jak dla mnie pycha
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 11:14:23
Temat: Re: mięso z zupymoże wykorzystać do zapiekanki?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 11:30:14
Temat: Re: mięso z zupyIwona wrote:
> Z wywarów kostno-mięsnych zostaje mi gotowane mięso (nie zostawiam w
> zupie-nikt u mnie tego nie lubi).
>
> Zazwyczaj mrożę je (zbieram większą ilość) i gdy najdzie chętka robię
> z niego farsz do naleśników, bądź krokietów.
> Albo takie porwane w kawałki gotowane mięso podsmażam/duszę z
> przyprawami na ostro.
Ja robie paste na kanapki (z drobiu):
Mieso rozdrobnic widelcem, dodac cebulke pokrojona w kostke, ogorka
kiszonego lub korniszona, troche musztardy i majonez. Bardzo smaczne.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 11:31:40
Temat: Re: mięso z zupyKoko-sanka ( K...@C...prv.pl.USUN_TO ) napisał:
> Iwona napisał/a:
> > Macie inną koncepcję?
>
> Ja miele mięso, dodaje trochę soli, pieprzu, suszonej pietruszki i jajko,
> mieszam i na patelnię takie małe pulpeciki, później robię sos (najczęściej
> pomidorowy) i dorzucam ryżu i dolewam trochę rosołu jeśli sos jest za
> gęsty. Jak dla mnie pycha
>
> Pozdrawiam
> Koko-sanka
No tak, pulpeciki też znam...ale bez ryżu. Dobrze dedukuję, że ten ryż
(suchy) to bezpośrednio do sosu?
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 12:01:04
Temat: Re: mięso z zupy Iwona napisał/a:
> No tak, pulpeciki też znam...ale bez ryżu. Dobrze dedukuję, że ten ryż
> (suchy) to bezpośrednio do sosu?
Bardzo dobrze dedukujesz ;)
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 16:24:45
Temat: Re: mięso z zupyOn Tue, 6 Apr 2004 10:40:35 +0200, "Iwona" <i...@W...pl>
wrote:
>Z wywarów kostno-mięsnych zostaje mi gotowane mięso (nie zostawiam w
>zupie-nikt u mnie tego nie lubi).
>
>Zazwyczaj mrożę je (zbieram większą ilość) i gdy najdzie chętka robię z
>niego farsz do naleśników, bądź krokietów.
>Albo takie porwane w kawałki gotowane mięso podsmażam/duszę z przyprawami na
>ostro.
>Macie inną koncepcję?
>
>Iwona
jak wolowe to sztuka mies z sosem chrzanowym
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 17:00:44
Temat: Re: mięso z zupyKoko-sanka ( K...@C...prv.pl.USUN_TO ) napisał:
> Iwona napisał/a:
>
> > No tak, pulpeciki też znam...ale bez ryżu. Dobrze dedukuję, że ten ryż
> > (suchy) to bezpośrednio do sosu?
>
> Bardzo dobrze dedukujesz ;)
>
> Pozdrawiam
> Koko-sanka
;)))) spróbuję, a jakże. dzięki;)
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 17:02:34
Temat: Re: mięso z zupyAnna Ladorucka ( a...@p...onet.pl ) napisał:
> Ja robie paste na kanapki (z drobiu):
> Mieso rozdrobnic widelcem, dodac cebulke pokrojona w kostke, ogorka
> kiszonego lub korniszona, troche musztardy i majonez. Bardzo smaczne.
Ciekawe, trzeba spróbować...
A może jeszcze coś, co by się nadawało na drugie danie??? Plizzzz;)))
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 17:04:44
Temat: Re: mięso z zupyKrysia Thompson ( K...@h...fsnet.co.uk ) napisał:
> jak wolowe to sztuka mies z sosem chrzanowym
>
> trys
> K.T. - starannie opakowana
Dzieki. Wprawdzie ta "sztuka" to troche poszarpana będzie;)
Iwon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |