Data: 2003-05-01 16:01:00
Temat: Re: [mm] smazone mieso, omlet, losos
Od: Gosia Garkowska <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article b8r9b1$eie$...@a...news.tpi.pl, soomal at s...@N...pl
wrote on 1/5/03 15:59:
> Jestem w pierwszej fazie mm.
> Czesto w domu na obiad jest smazone mieso (schab, karkowka, zeberka,
> skwarki).
> Czy bedac na mm trzeba z niego zrezygnowac?
nie, dlaczego? tylko lepiej smazyc na patelni teflonowej bez tluszczu, na
grillu, lub na oliwie z oliwek
i nie uzywac panierki
> Jest smazone na oleju lub czasami smalcu.
> Jak inaczej przygotowac takie mieso?
> Czy da sie na jakims innym oleju, czy trzeba uzywac tak hardkorowych
> metod jak smazenie na wodzie, soku z cytryny etc.?
patrz wyzej :-)
>
> Czy omlety sa dozwolone na mm?
> Jak je smazyc, zbey byly jak "najzdrowsze"?
bez maki z samych jajek - tak.
smazyc na oliwie z oliwek
>
> Lososia mam jesc z roslinkami (IG<30) czy moge z WASA? (IG<50)
lepiej z roslinkami - imho smaczniejszy jest
--
*gosia* ktora wlasnie je lososia w sosie ogorkowym (jogurt 0% tluszczu bez
cukru, swiezy ogorek starty, czosnek, koperek, troche soli), losos usmazony
na oliwie z oliwek
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|