Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mrozone ciasto francuskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

mrozone ciasto francuskie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-06 19:46:27

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Paszteciki mniamm... Ostatnio byl watek na ten temat - 27.10 "Paszteciki
rewelacyjne"

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-06 19:48:04

Temat: mrozone ciasto francuskie
Od: "iza" <i...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam prosbe...
co zrobic z mrozonym ciastem francuskim?

moja propozycja:

poledwiczki wieprzowe przekroic na polowki, posolic, posypac przyprawami
podsmazyc
poukladac na ciescie, ciasto zalepic, posmarowac rozbitym jajkiem
upiec

czekam na pomysly :)

--
pozdrawiam
---------------------
iza
GG 879972


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-06 20:46:36

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: "iza" <i...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Paszteciki mniamm... Ostatnio byl watek na ten temat - 27.10 "Paszteciki
> rewelacyjne"
>
> Bozenka z Wilna :o)

Bozenko jesli mozesz wklej go bardzo cie prosze..
mam posty z 25.10 "schwardzwald" a potem dopiero 28.10 "rukola w domu?"
brakuje mi postow z 26 i 27 .10 ... nie wiem dlaczego :(


--
pozdrawiam
---------------------
iza
GG 879972


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-06 21:46:37

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Bozenko jesli mozesz wklej go bardzo cie prosze..

Oj, chyba musze Cie przeprosic... Wlasnie przejrzalam watek, aby wkleic Ci
potrzebne kawalki i zobaczylam, ze te rewelacyjne Mechci to z ciasta
kruchego... O francuskim tam nic nie ma :o(( Przepraszam najmocniej za
falszywy alarm :o(

Co do pasztecikow z francuskim, to na moj chlopski rozum wystarczy pozawijac
rozne nadzienie do ciasta i upiec, tzn. tak bym zrobila. Chodzi o to, ze
jadlam takie i byly bardzo dobre, niestety nie moglam podwedzic przepisu, bo
to bylo wesele w restauracji :o(

Moze ktos z bardziej doswiadczonych grupowiczow cos podpowie.

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 06:04:59

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:9s9lo3$a99$1@sunsite.icm.edu.pl...
: Oj, chyba musze Cie przeprosic... Wlasnie przejrzalam watek, aby wkleic Ci
: potrzebne kawalki i zobaczylam, ze te rewelacyjne Mechci to z ciasta
: kruchego... O francuskim tam nic nie ma
- Zasugerowalam Mechci takowez ;o)

: Co do pasztecikow z francuskim, to na moj chlopski rozum wystarczy pozawijac
: rozne nadzienie do ciasta i upiec, tzn. tak bym zrobila.
- Przepis na farsz mozna jednak "pozyczyc" u Mechci, a jak nie to grupowicze
pewnie chetnie podziela sie swoimi przepisami na pasztet, a reszta - tak jak
piszesz ;o)

Moj przepis z Caffe Za Slupem
- metka
- cebula
- czosnek
- sol, pieprz, przyprawy

Cebulke - jak kto lubi - podsmazyc, lub nie, wymieszac to wszystko razem i
rozsmarowywac na pokrojonych kwadratach ciasta.

pozdr. Wilma

PS. Wersja dla pracusiow:
- mieso (wolowe, wieprzowe)
- jajko
- cebula,
- czosnek
- sol, pieprz, przyprawy
Mieso zmielic na drobnym sicie. Do masy dodac jajko, cebule, wycisnac czosnek,
przyprawy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 07:37:46

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Bożena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9s9lo3$a99$...@s...icm.edu.pl...
> Co do pasztecikow z francuskim, to na moj chlopski rozum wystarczy
pozawijac
> rozne nadzienie do ciasta i upiec, tzn. tak bym zrobila.

tak, wszystkie tak się robi. Płaty rozmrozić, rozłożyć, ponadzieniować,
zawinąć, pokroić, upiec.
Ja wczoraj robiłam z drożdżowego i musze stwierdzić, że wolę jednak z
francuskiego, nie ma jak francuskie do pasztecików. Chociaz to drożdżowe
było fajne z pieczarkami w środku, oczywiście musiałam to polać keczupem, bo
jestem głupia na keczup do pieczarek.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 07:39:04

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>Moj przepis z Caffe Za Slupem
>- metka
>- cebula
>- czosnek
>- sol, pieprz, przyprawy
>
>Cebulke - jak kto lubi - podsmazyc, lub nie, wymieszac to wszystko razem i
>rozsmarowywac na pokrojonych kwadratach ciasta.
>
>pozdr. Wilma
>
>PS. Wersja dla pracusiow:
>- mieso (wolowe, wieprzowe)
>- jajko
>- cebula,
>- czosnek
>- sol, pieprz, przyprawy
>Mieso zmielic na drobnym sicie. Do masy dodac jajko, cebule, wycisnac czosnek,
>przyprawy.


sluchaj - trzeba to inaczej, ladniej nazwac, a nie
"!pracusie"...choc, z drugiej strony...., nie, trzeba ladniej...

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 07:50:20

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 6 Nov 2001 20:48:04 +0100, "iza" <i...@h...pl> wrote:

>Mam prosbe...
>co zrobic z mrozonym ciastem francuskim?

>czekam na pomysly :)

ja, w przyplywie szalenstwa, robie takie cos, straszne
kalorycznie , ale nie robie tego co tydzien...

takie ciasto rozwalkowane pokroic w trojkaty i zrobic malutkie
rogaliki. do srodka klade paluch ostrego zoltego sera. i staram
sie zakleic te rogale, zeby CALY ser nie splynal, nie zawsze sie
to udaje i potem mam kawalek francuskeigo ciasta ze szczatkowym
serem wewnatrz, otoczony chrupiacym upieczonym serem...czesto
taka rzecz chowam przed rodzina bo:
1. tez by pewnie chcieli
2. palcem by mi kiwali za ten tluszcz

zrobilam tez z podsmazonym boczkiem, kielbaska w kawalku, i
zawsze z serem. bardzo fajne

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 11:14:50

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> On Tue, 6 Nov 2001 20:48:04 +0100, "iza" <i...@h...pl> wrote:
>
> >Mam prosbe...
> >co zrobic z mrozonym ciastem francuskim?
>
> >czekam na pomysly :)
>
> Tarta Tatin dla tych, co chca błysnąć:
naczynie do zapiekania wymaślic, polac karmelem, na to wyłożyc kwaśne jabłka (
jak kto chce, to nawet obrane i wypestkowane) albo twarde gruszki albo co- byle
nie za mokre!!!! i przykryc dokładnie dopasowanym płatem rozmrozonego
francuskiego ciasta. Upiec ( 250 stopni w piekarniku obowiązkowe), natychmiast
wyrzucic na talerz i podawać poki ciepłe ( i ciasto sokiem nie przemokło).Qd

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 21:04:13

Temat: Re: mrozone ciasto francuskie
Od: <n...@m...ch> szukaj wiadomości tego autora

> > On Tue, 6 Nov 2001 20:48:04 +0100, "iza" <i...@h...pl> wrote:
> >
> > >Mam prosbe...
> > >co zrobic z mrozonym ciastem francuskim?
> >
> > >czekam na pomysly :)
> >
> > Tarta Tatin dla tych, co chca błysnąć:
> naczynie do zapiekania wymaślic, polac karmelem, na to wyłożyc kwaśne jabłka
(
> jak kto chce, to nawet obrane i wypestkowane) albo twarde gruszki albo co-
byle
> nie za mokre!!!! i przykryc dokładnie dopasowanym płatem rozmrozonego
> francuskiego ciasta. Upiec ( 250 stopni w piekarniku obowiązkowe),
natychmiast
> wyrzucic na talerz i podawać poki ciepłe ( i ciasto sokiem nie przemokło).Qd



Ja w ciescie francuskim pieke kielbaske, trzeba by wybrac jakas grubsza, nie
wiem jakie sa rodzaje, u nas sausisson vaudois. Kielbase najpierw gotuje
powolutku, zeby sie zagrzala, potem sciagam skorke, smaruje musztarda, owijam w
ciasto francuskie i wkladam do piekarnika (uwazac, zeby sie nie przypalilo) na
jakies pol godziny. Z zielona salata rewelacyjne:))

Kalina
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Christmas pudding - na zyczenie. bardzo dlugie
Tu jest chyba wszystko o sushi
proste przyjemnosci
Wynalazki :o))
Zrobiłam dzisiaj Stampot'a

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »