Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: na parze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: na parze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-15 12:41:10

Temat: Re: na parze
Od: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au> szukaj wiadomości tego autora


"liska" <l...@a...net.pl> wrote in message
news:agu165$m8h$1@news.tpi.pl...
> Witam !
>
> Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko
co
> sie da :)
Ja tez mam taka 'podkladke' w ksztalcie okraglego `'wachlarza' co sie
dopasuje do kazdego rozmiaru garnka, i nic innego mi nie potrzeba!
Jarzyny mozna ukladac warstwami, dorzucajac podczas gotowania te, ktore
gotuja sie krocej - np marchew na dno, a cukinie na wierzch i pod koniec.
Inne jarzyny ktorych nie wymienilas to np pokrojone na kawalki ziemniaki,
dynia (obrana i odpestkowana), slodki ziemniak, brukselka, groszek, mozna
wlozyc cale jajko w skorupce (w temperaturze pokojowej, nie prosto z
lodowki). Ja polewam je na talerzu jogurtem naturalnym, ewentualnie posypuje
odrobina tartego sera... tez lubie takie jedzenie i bezsolnosc mi nie
przeszkadza!
Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Le tapende fr. (P)
gołabki w liściach winogron...
zupa marchewkowa
jak gotujecie rosol??
sałatka z ogórków

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »