| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-15 12:41:10
Temat: Re: na parze
"liska" <l...@a...net.pl> wrote in message
news:agu165$m8h$1@news.tpi.pl...
> Witam !
>
> Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko
co
> sie da :)
Ja tez mam taka 'podkladke' w ksztalcie okraglego `'wachlarza' co sie
dopasuje do kazdego rozmiaru garnka, i nic innego mi nie potrzeba!
Jarzyny mozna ukladac warstwami, dorzucajac podczas gotowania te, ktore
gotuja sie krocej - np marchew na dno, a cukinie na wierzch i pod koniec.
Inne jarzyny ktorych nie wymienilas to np pokrojone na kawalki ziemniaki,
dynia (obrana i odpestkowana), slodki ziemniak, brukselka, groszek, mozna
wlozyc cale jajko w skorupce (w temperaturze pokojowej, nie prosto z
lodowki). Ja polewam je na talerzu jogurtem naturalnym, ewentualnie posypuje
odrobina tartego sera... tez lubie takie jedzenie i bezsolnosc mi nie
przeszkadza!
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |