Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Tluczek do miesa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Tluczek do miesa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-15 11:23:10

Temat: Re: Tluczek do miesa
Od: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Maria Urbanczyk <M...@g...com> napisał(a):

> Poradzcie mi, jaki tluczek do miesa jest najlepszy? U mnie w domu
> rodzinnym byl drewniany, ale to do bicia miesa (zabki?) bylo metalowe.
> Widzialam takie w sklepie, jak tez cale metalowe i cale drewniane.
> Interesuje mnie glownie, czy taki caly drewniany tluczek zdaje egzamin?
> Z gory dziekuje za rady i pozdrawiam
> Maria
>
Lepszy jest oczywiście ze stali nierdzewnej (higiena). Ważne żeby tłuczek
miał dwie końcówki: jedną ząbkowaną do mięsa twardego a drugą zupełnie płaską
do mięsa delikatnego. Taką płaską częścią bardzo dobrze tłucze się plastry
polędwiny na carpaccio lub pierś z kurczaka. W ogóle, lepiej jest delikatne
mięso tłuc przez folię plastikową - nie szarpie się wtedy i pozostaje gładkie
i bardzo łatow można uzyskać dowolną grubość.

turecky

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: na parze
Le tapende fr. (P)
gołabki w liściach winogron...
zupa marchewkowa
jak gotujecie rosol??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »