| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-15 11:23:10
Temat: Re: Tluczek do miesaMaria Urbanczyk <M...@g...com> napisał(a):
> Poradzcie mi, jaki tluczek do miesa jest najlepszy? U mnie w domu
> rodzinnym byl drewniany, ale to do bicia miesa (zabki?) bylo metalowe.
> Widzialam takie w sklepie, jak tez cale metalowe i cale drewniane.
> Interesuje mnie glownie, czy taki caly drewniany tluczek zdaje egzamin?
> Z gory dziekuje za rady i pozdrawiam
> Maria
>
Lepszy jest oczywiście ze stali nierdzewnej (higiena). Ważne żeby tłuczek
miał dwie końcówki: jedną ząbkowaną do mięsa twardego a drugą zupełnie płaską
do mięsa delikatnego. Taką płaską częścią bardzo dobrze tłucze się plastry
polędwiny na carpaccio lub pierś z kurczaka. W ogóle, lepiej jest delikatne
mięso tłuc przez folię plastikową - nie szarpie się wtedy i pozostaje gładkie
i bardzo łatow można uzyskać dowolną grubość.
turecky
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |