Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia naleśnikowe know-how

Grupy

Szukaj w grupach

 

naleśnikowe know-how

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-08-22 13:56:17

Temat: naleśnikowe know-how
Od: a...@m...com.pl (Agnieszka Stańczyk) szukaj wiadomości tego autora

Mała uwaga: wydaje mi się, że należy przetrzymać zrobione ciasto w lodówce
przez dłuższą chwilę i dopiero takie dobrze schłodzone wylewać na patelnię.
Statystycznie przypalało mi się rzadziej, niż ciasto, które ze względu na
pośpiech w lodówce nie przebywało...
Smacznego naleśnikowania !

--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-08-22 17:10:27

Temat: Re: naleśnikowe know-how
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

=?iso-8859-2?Q?Agnieszka_Sta=F1czyk?= <a...@m...com.pl> wrote:

> Ma"a uwaga: wydaje mi się, że należy przetrzymać zrobione ciasto w lodówce
> przez d"uższą chwilę i dopiero takie dobrze sch"odzone wylewać na patelnię.
> Statystycznie przypala"o mi się rzadziej, niż ciasto, które ze względu na
> pośpiech w lodówce nie przebywa"o...
> Smacznego naleśnikowania !

Wg. klasycznych przepisow ciasto na nalesniki powinno odstac ok. 2 godz.
Jeszcze nie slyszalem, zeby pomagalo wstawianie na ten czas do lodowki
-- ale sprobuje.

Wladyslaw


--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-08-23 09:59:29

Temat: Re: naleonikowe know-how
Od: "Agnieszka" <A...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zawsze smaze nalesniki bezposrednio po zrobieniu ciasta i jeszcze nigdy mi
sie nie zmarnowaly. Pozdrawiam - A.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-08-23 13:39:09

Temat: Re: naleonikowe know-how
Od: "Asiunia" <j...@p...gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Podstawa to dobrze rozgrzany tluszcz, no i patelnia :-) Jak sie spiesze i
nie odczekam, moga sie przypalic, w przeciwnym razie - nigdy.
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-08-23 18:30:27

Temat: Odp: naleonikowe know-how
Od: "Agnieszka" <r...@a...net> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Asiunia <j...@p...gda.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8o0k0b$3rc$...@k...task.gda.pl...
>
> Podstawa to dobrze rozgrzany tluszcz, no i patelnia :-) Jak sie spiesze i
> nie odczekam, moga sie przypalic, w przeciwnym razie - nigdy.
> Asia
>
>
Jaki tluszcz? Po co tluszcz? Ja smaze prawie bez. Troche daje do pierwszego,
potem juz nie. To patelka (teflonowa) musi byc odpowiednio rozgrzana.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-08-25 11:40:14

Temat: Re: naleonikowe know-how
Od: "Asiunia" <j...@p...gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Agnieszka <r...@a...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:39a419fd$...@n...astercity.net...
>
> Użytkownik Asiunia <j...@p...gda.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:8o0k0b$3rc$...@k...task.gda.pl...
> >
> > Podstawa to dobrze rozgrzany tluszcz, no i patelnia :-) Jak sie spiesze
i
> > nie odczekam, moga sie przypalic, w przeciwnym razie - nigdy.
> > Asia
> >
> >
> Jaki tluszcz? Po co tluszcz? Ja smaze prawie bez. Troche daje do
pierwszego,
> potem juz nie. To patelka (teflonowa) musi byc odpowiednio rozgrzana.
>
Ja tez smaze na teflonowej, ale zawsze dodaje kapke oleju, nalesnik wg mnie
jest wtedy smaczniejszy, no i nie przywiera. Mozna dodac ciut tluszczu
(oleju) do ciasta, rozmieszac i tak smazyc, ale ja preferuje to pierwsze. A
jesli chodzi o tluszcz, moja mama ucina kawaleczek sloniny, nadziewa na
widelec, przesmarowuje patelnie i smazy.
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-08-28 04:42:07

Temat: Re: naleonikowe know-how
Od: "f." <f...@p...net> szukaj wiadomości tego autora



Agnieszka <A...@p...pl> wrote in message
news:8o07cs$nh9$1@news.tpi.pl...
> Zawsze smaze nalesniki bezposrednio po zrobieniu ciasta i jeszcze nigdy mi
> sie nie zmarnowaly. Pozdrawiam - A.
>
Moja zona tez tak robi i wychodza jej najlepsze nalesniki na swiecie. Te
ktore jadlem w Paryzu moga sie zaczerwienic ze wstydu.
F.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przypalona plyta ceramiczna - co robic?
Keks - tajemnicza temperatura
niekoniecznie lubczyk
zakisiłem ogóra! - dosyć długie i mało chwalebne :))
Jak usmażyć zieloną fasolkę... aby była zielona?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »