Data: 2008-09-01 14:35:49
Temat: Re: nero
Od: "Krycha" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara Miącz" <s...@i...te.ria.pl> napisał w wiadomości
news:g9erbh$nne$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik Krycha napisał:
>>
>>> Botrytis cinera ?
>>> Sprawdź smak tych owoców. Powinien być taki skondensowany
>>
>> Próbowałam. Oczywiście wybierając jagodę niepomarszczoną.
>> Smak lekko kwaśny, niedojrzały i twarda skórka.
>
> Bo to zależy, w jakiej fazie dojrzewania owoców
> dopadło. Często sierpniowe deszcze powodują, że owoce są kwaśne
> i winka z tego nie będzie.
> Na ocenę smaku Nero mam nadzieję na przyszły rok.
>
> Pozdrawiam, Barbara
Te grona chore oberwałam i do kontenera.
A zdrowe zjadłam, były już dobre. Ponieważ było ich niewiele więc "znikły" w
mig.
Zastanawiam się czy kontynuować uprawę Nero pod osłonami, czy lepiej
wysadzić do gruntu?
Będzie dojrzewać później, ale może bez szarej pleśni.
Na mączniaki pryska.
Pozdrawiam Krycha.
|