| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-20 18:09:30
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:c63nul$v15$07$1@news.t-online.com...
>
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag >
> > Proste szybkie i odpowiednie drugie danie na uroczysty obiad? Proszę
> > bardzo:
> >
> > Tournedos Rossini
> A ja dodam:
> nie zapomnij wydrukowac menu, zeby tesciowa poznala te wytworne nazwy,
smak
> juz bedzie mniej wazny ;-)
I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny wyklad
wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie mogli godnie
przyjac potrawy.
likaon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-20 18:15:47
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horrorTue, 20 Apr 2004 20:09:30 +0200, na pl.rec.kuchnia, likaon napisał(a):
> I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny wyklad
> wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie mogli godnie
> przyjac potrawy.
To może jednak dyskretnie zalączyć także ceny, bo jeśli teściowie mało
światowi, mogą nie mieć pojęcia, jak cenne produkty zostały użyte ;)
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 18:17:53
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horrorIn <1mzxta0sugpqm$.8mvpetrunyis$.dlg@40tude.net> Evunia wrote:
> Tue, 20 Apr 2004 20:09:30 +0200, na pl.rec.kuchnia, likaon napisał(a):
>
>> I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny
>> wyklad wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie
>> mogli godnie przyjac potrawy.
>
> To może jednak dyskretnie zalączyć także ceny, bo jeśli teściowie mało
> światowi, mogą nie mieć pojęcia, jak cenne produkty zostały użyte ;)
Jak zaznaczyłem, nie wszystkie z podanych potraw są kosztowne. Ponadto
w postawionym na początku problemie nie było mowy o kosztach. ;-) A
poważnie rzecz biorąc, wszystkie są proste i szybkie w wykonaniu i
nadają sie na wytworny obiad.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 18:23:13
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
"Evunia" <j...@s...net> schrieb im Newsbeitrag
news:1mzxta0sugpqm$.8mvpetrunyis$.dlg@40tude.net...
> Tue, 20 Apr 2004 20:09:30 +0200, na pl.rec.kuchnia, likaon napisał(a):
>
> > I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny
wyklad
> > wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie mogli
godnie
> > przyjac potrawy.
>
> To może jednak dyskretnie zalączyć także ceny, bo jeśli teściowie mało
> światowi, mogą nie mieć pojęcia, jak cenne produkty zostały użyte ;)
>
>
> --
> Eva Sheers
A jak nie znaja jez. obcych, to w nawiasie zaznaczyc fonetyczna wymowe, bo
jak bedzie z ta wytwornoscia jak nie beda sie mogli dogadac? ;-)))
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 18:36:25
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
"> Jak zaznaczyłem, nie wszystkie z podanych potraw są kosztowne. Ponadto
> w postawionym na początku problemie nie było mowy o kosztach. ;-) A
> poważnie rzecz biorąc, wszystkie są proste i szybkie w wykonaniu i
> nadają sie na wytworny obiad.
>
> Władysław
Zgadza sie, a plusem niektorych jest to, ze mozna przygotowac je wczesniej
.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 18:42:03
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horrorIn <c63qje$1en$01$1@news.t-online.com> I.P. wrote:
>
> "> Jak zaznaczy?em, nie wszystkie z podanych potraw s? kosztowne.
> Ponadto
>> w postawionym na pocz?tku problemie nie by?o mowy o kosztach. ;-) A
>> powa?nie rzecz bior?c, wszystkie s? proste i szybkie w wykonaniu i
>> nadaj? sie na wytworny obiad.
>>
>> W?adys?aw
>
> Zgadza sie, a plusem niektorych jest to, ze mozna przygotowac je
> wczesniej .. Ilona
Raczej wydaje mi się, że wszystkie wymagają przygotowania bezpośrednio
przed jedzeniem.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 18:49:33
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
>
> Raczej wydaje mi się, że wszystkie wymagają przygotowania bezpośrednio
> przed jedzeniem.
>
> Władysław
Przeczytalam jeszcze raz Twoja liste i rzeczywiscie tylko Srtogonoff , albo
np.Bogracz(nie jest na liscie)
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 19:11:18
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horrorIn <c63rc1$j0$03$1@news.t-online.com> I.P. wrote:
>
>
>>
>> Raczej wydaje mi si?, ?e wszystkie wymagaj? przygotowania
>> bezpo?rednio przed jedzeniem.
>>
>> W?adys?aw
>
> Przeczytalam jeszcze raz Twoja liste i rzeczywiscie tylko Srtogonoff ,
Boeuf Stroganoff? To się robi ze skrawków polędwicy wołowej, które
powinny być na ogniu najwyżej kilka minut. Nie myl tego arcydzieła
kuchni rosyjsko-francuskiej z czymś co pod nazwą "strogonow" podają w
Polsce w barach, często jako zupę!!! i co składa się z odpadków wołowiny
wielokrotnie odgrzewanych w pomidorowej brei. O Stroganoffie,
wielokrotnir już tu dykutowaliśmy, możesz tego poszukać w archiwum. (
ponieważ pisownia jest rozmaita, trzeba wpisać w google'a na kilka
sposobów)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 19:30:12
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
> Boeuf Stroganoff? To się robi ze skrawków polędwicy wołowej, które
> powinny być na ogniu najwyżej kilka minut. Nie myl tego arcydzieła
> kuchni rosyjsko-francuskiej z czymś co pod nazwą "strogonow" podają w
> Polsce w barach, często jako zupę!!! i co składa się z odpadków wołowiny
> wielokrotnie odgrzewanych w pomidorowej brei. O Stroganoffie,
> wielokrotnir już tu dykutowaliśmy, możesz tego poszukać w archiwum. (
> ponieważ pisownia jest rozmaita, trzeba wpisać w google'a na kilka
> sposobów)
>
> Władysław
Wyobraz sobie, ze moj tez jest na bazie poledwicy wolowej, ale nie w
pomidorowej brei, w ogole nie ma nic wspolnego z pomidorami. Nie mam
porownan barowych.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-20 19:37:54
Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horrorIn <c63to8$fgj$04$1@news.t-online.com> I.P. wrote:
>
>> Boeuf Stroganoff? To si? robi ze skrawków pol?dwicy wo?owej, które
>> powinny by? na ogniu najwy?ej kilka minut. Nie myl tego arcydzie?a
>> kuchni rosyjsko-francuskiej z czym? co pod nazw? "strogonow" podaj? w
>> Polsce w barach, cz?sto jako zup?!!! i co sk?ada si? z odpadków
>> wo?owiny wielokrotnie odgrzewanych w pomidorowej brei. O Stroganoffie,
>> wielokrotnir ju? tu dykutowali?my, mo?esz tego poszuka? w archiwum. (
>> poniewa? pisownia jest rozmaita, trzeba wpisa? w google'a na kilka
>> sposobów)
>>
>> W?adys?aw
> Wyobraz sobie, ze moj tez jest na bazie poledwicy wolowej, ale nie w
> pomidorowej brei, w ogole nie ma nic wspolnego z pomidorami. Nie mam
> porownan barowych.
To bardzo dobrze. Jednak też nigdy nie powinien być odgrzewany, ani w
ogóle zbyt długo gotowany.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |