Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: obiad dla przyszłych teściów...horror

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: obiad dla przyszłych teściów...horror

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-20 18:09:30

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: "likaon" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:c63nul$v15$07$1@news.t-online.com...
>
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag >
> > Proste szybkie i odpowiednie drugie danie na uroczysty obiad? Proszę
> > bardzo:
> >
> > Tournedos Rossini
> A ja dodam:
> nie zapomnij wydrukowac menu, zeby tesciowa poznala te wytworne nazwy,
smak
> juz bedzie mniej wazny ;-)
I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny wyklad
wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie mogli godnie
przyjac potrawy.
likaon


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-20 18:15:47

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: Evunia <j...@s...net> szukaj wiadomości tego autora

Tue, 20 Apr 2004 20:09:30 +0200, na pl.rec.kuchnia, likaon napisał(a):

> I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny wyklad
> wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie mogli godnie
> przyjac potrawy.

To może jednak dyskretnie zalączyć także ceny, bo jeśli teściowie mało
światowi, mogą nie mieć pojęcia, jak cenne produkty zostały użyte ;)


--
Eva Sheers

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 18:17:53

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <1mzxta0sugpqm$.8mvpetrunyis$.dlg@40tude.net> Evunia wrote:
> Tue, 20 Apr 2004 20:09:30 +0200, na pl.rec.kuchnia, likaon napisał(a):
>
>> I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny
>> wyklad wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie
>> mogli godnie przyjac potrawy.
>
> To może jednak dyskretnie zalączyć także ceny, bo jeśli teściowie mało
> światowi, mogą nie mieć pojęcia, jak cenne produkty zostały użyte ;)


Jak zaznaczyłem, nie wszystkie z podanych potraw są kosztowne. Ponadto
w postawionym na początku problemie nie było mowy o kosztach. ;-) A
poważnie rzecz biorąc, wszystkie są proste i szybkie w wykonaniu i
nadają sie na wytworny obiad.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 18:23:13

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Evunia" <j...@s...net> schrieb im Newsbeitrag
news:1mzxta0sugpqm$.8mvpetrunyis$.dlg@40tude.net...
> Tue, 20 Apr 2004 20:09:30 +0200, na pl.rec.kuchnia, likaon napisał(a):
>
> > I na kazdym pólmisku nakleic karteczke, a przed obiadem trzygodzinny
wyklad
> > wyglosi pomyslodawca tej listy potraw, aby przyszli tesciowie mogli
godnie
> > przyjac potrawy.
>
> To może jednak dyskretnie zalączyć także ceny, bo jeśli teściowie mało
> światowi, mogą nie mieć pojęcia, jak cenne produkty zostały użyte ;)
>
>
> --
> Eva Sheers

A jak nie znaja jez. obcych, to w nawiasie zaznaczyc fonetyczna wymowe, bo
jak bedzie z ta wytwornoscia jak nie beda sie mogli dogadac? ;-)))
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 18:36:25

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"> Jak zaznaczyłem, nie wszystkie z podanych potraw są kosztowne. Ponadto
> w postawionym na początku problemie nie było mowy o kosztach. ;-) A
> poważnie rzecz biorąc, wszystkie są proste i szybkie w wykonaniu i
> nadają sie na wytworny obiad.
>
> Władysław

Zgadza sie, a plusem niektorych jest to, ze mozna przygotowac je wczesniej
.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 18:42:03

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c63qje$1en$01$1@news.t-online.com> I.P. wrote:
>
> "> Jak zaznaczy?em, nie wszystkie z podanych potraw s? kosztowne.
> Ponadto
>> w postawionym na pocz?tku problemie nie by?o mowy o kosztach. ;-) A
>> powa?nie rzecz bior?c, wszystkie s? proste i szybkie w wykonaniu i
>> nadaj? sie na wytworny obiad.
>>
>> W?adys?aw
>
> Zgadza sie, a plusem niektorych jest to, ze mozna przygotowac je
> wczesniej .. Ilona

Raczej wydaje mi się, że wszystkie wymagają przygotowania bezpośrednio
przed jedzeniem.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 18:49:33

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora



>
> Raczej wydaje mi się, że wszystkie wymagają przygotowania bezpośrednio
> przed jedzeniem.
>
> Władysław

Przeczytalam jeszcze raz Twoja liste i rzeczywiscie tylko Srtogonoff , albo
np.Bogracz(nie jest na liscie)
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 19:11:18

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c63rc1$j0$03$1@news.t-online.com> I.P. wrote:
>
>
>>
>> Raczej wydaje mi si?, ?e wszystkie wymagaj? przygotowania
>> bezpo?rednio przed jedzeniem.
>>
>> W?adys?aw
>
> Przeczytalam jeszcze raz Twoja liste i rzeczywiscie tylko Srtogonoff ,

Boeuf Stroganoff? To się robi ze skrawków polędwicy wołowej, które
powinny być na ogniu najwyżej kilka minut. Nie myl tego arcydzieła
kuchni rosyjsko-francuskiej z czymś co pod nazwą "strogonow" podają w
Polsce w barach, często jako zupę!!! i co składa się z odpadków wołowiny
wielokrotnie odgrzewanych w pomidorowej brei. O Stroganoffie,
wielokrotnir już tu dykutowaliśmy, możesz tego poszukać w archiwum. (
ponieważ pisownia jest rozmaita, trzeba wpisać w google'a na kilka
sposobów)

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 19:30:12

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


> Boeuf Stroganoff? To się robi ze skrawków polędwicy wołowej, które
> powinny być na ogniu najwyżej kilka minut. Nie myl tego arcydzieła
> kuchni rosyjsko-francuskiej z czymś co pod nazwą "strogonow" podają w
> Polsce w barach, często jako zupę!!! i co składa się z odpadków wołowiny
> wielokrotnie odgrzewanych w pomidorowej brei. O Stroganoffie,
> wielokrotnir już tu dykutowaliśmy, możesz tego poszukać w archiwum. (
> ponieważ pisownia jest rozmaita, trzeba wpisać w google'a na kilka
> sposobów)
>
> Władysław
Wyobraz sobie, ze moj tez jest na bazie poledwicy wolowej, ale nie w
pomidorowej brei, w ogole nie ma nic wspolnego z pomidorami. Nie mam
porownan barowych.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-20 19:37:54

Temat: Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c63to8$fgj$04$1@news.t-online.com> I.P. wrote:
>
>> Boeuf Stroganoff? To si? robi ze skrawków pol?dwicy wo?owej, które
>> powinny by? na ogniu najwy?ej kilka minut. Nie myl tego arcydzie?a
>> kuchni rosyjsko-francuskiej z czym? co pod nazw? "strogonow" podaj? w
>> Polsce w barach, cz?sto jako zup?!!! i co sk?ada si? z odpadków
>> wo?owiny wielokrotnie odgrzewanych w pomidorowej brei. O Stroganoffie,
>> wielokrotnir ju? tu dykutowali?my, mo?esz tego poszuka? w archiwum. (
>> poniewa? pisownia jest rozmaita, trzeba wpisa? w google'a na kilka
>> sposobów)
>>
>> W?adys?aw
> Wyobraz sobie, ze moj tez jest na bazie poledwicy wolowej, ale nie w
> pomidorowej brei, w ogole nie ma nic wspolnego z pomidorami. Nie mam
> porownan barowych.

To bardzo dobrze. Jednak też nigdy nie powinien być odgrzewany, ani w
ogóle zbyt długo gotowany.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: podpuszczka sery
Re: Maienie spirytusu
Re: obiad dla przyszłych teściów...horror
Re: Piekarnik gazowy z termostatem i bez
Re: Sokowirówka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »