| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-26 14:19:06
Temat: odnośnie pizzyWitam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą do
piekarnika ??
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-26 14:29:12
Temat: Re: odnośnie pizzy"Łukanio" <r...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c1kva0$746$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą
do
> piekarnika ??
>
Cebuli osobiscie nie smaze ale za to pieczarki, gdyz gdy polozy sie je
swieze na pizze to wyplywa z nich woda, wiec rzucam je na patelnie aby sie
"wypocily"
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-26 14:34:17
Temat: Re: odnośnie pizzyUżytkownik Łukanio napisał:
> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą do
> piekarnika ??
Ja nie obsmażam. Tylko z cebulką trzeba uważać, bo czasami wychodzi mi
jakaś gorzkawa.
--
pzdr
tapta
GG:4082847
"Iucunda familia librorum"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-26 15:20:57
Temat: Re: odnośnie pizzy
Użytkownik "Łukanio" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c1kva0$746$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą
do
> piekarnika ??
>
ja smażę razem z pieczarkami, potem to ląduje na sitku żeby nie było soków,
w tym czasie zagniatam ciasto, nie ma nic gorszego jak "soki" z pieczarek
wypływające w trakcie pieczenia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-26 16:34:23
Temat: Re: odnośnie pizzymy friend Łukanio ( r...@w...pl ) wrote :
> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą
> do piekarnika ??
>
> Pozdrawiam
Lepiej podsmażyć pieczarki, no chociażby odparować. Osobno - cebulę
pokrojoną w półtalarki - zeszklić.
Pzdr.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-26 19:05:16
Temat: Re: odnośnie pizzyżeby cebula miała faktycznie smak cebuli warto ją przed
smażeniem/gotowaniem/duszeniem posolić.
pozdrawiam
Nicoll
--------------------------------------
n...@N...pl
gg: 11461
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-26 22:51:56
Temat: Re: odnośnie pizzymy friend Nicoll ( n...@N...post.pl ) wrote :
> żeby cebula miała faktycznie smak cebuli warto ją przed
> smażeniem/gotowaniem/duszeniem posolić.
> pozdrawiam
> Nicoll
> --------------------------------------
> n...@N...pl
> gg: 11461
Aaaaa...pieczarki też;)))
Pzdr.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-26 23:58:59
Temat: Re: odnośnie pizzy> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie
:) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim
pójdą do
> piekarnika ??
Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-26 23:59:04
Temat: Re: odnośnie pizzy
> Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
> nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>
Ja tez nie podsmażam. A cebulka to mi się gorzka robi tylko czasami -
może zależy od gatunku.
--
pzdr
tapta
GG:4082847
"Iucunda familia librorum"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 00:06:26
Temat: Re: odnośnie pizzy> Ja tez nie podsmażam. A cebulka to mi się gorzka robi tylko czasami -
> może zależy od gatunku.
Możliwe. A ja uwielbiam cebulę na pizzy...
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |