Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia odnośnie pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

odnośnie pizzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-26 14:19:06

Temat: odnośnie pizzy
Od: "Łukanio" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą do
piekarnika ??

Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-26 14:29:12

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

"Łukanio" <r...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c1kva0$746$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą
do
> piekarnika ??
>
Cebuli osobiscie nie smaze ale za to pieczarki, gdyz gdy polozy sie je
swieze na pizze to wyplywa z nich woda, wiec rzucam je na patelnie aby sie
"wypocily"

Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 14:34:17

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: tapta <t...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Łukanio napisał:

> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą do
> piekarnika ??

Ja nie obsmażam. Tylko z cebulką trzeba uważać, bo czasami wychodzi mi
jakaś gorzkawa.

--
pzdr
tapta
GG:4082847
"Iucunda familia librorum"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 15:20:57

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Betty" <n...@n...op.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Łukanio" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c1kva0$746$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą
do
> piekarnika ??
>
ja smażę razem z pieczarkami, potem to ląduje na sitku żeby nie było soków,
w tym czasie zagniatam ciasto, nie ma nic gorszego jak "soki" z pieczarek
wypływające w trakcie pieczenia.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 16:34:23

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Iwona" <i...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora

my friend Łukanio ( r...@w...pl ) wrote :
> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie :) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim pójdą
> do piekarnika ??
>
> Pozdrawiam

Lepiej podsmażyć pieczarki, no chociażby odparować. Osobno - cebulę
pokrojoną w półtalarki - zeszklić.

Pzdr.
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 19:05:16

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Nicoll" <n...@N...post.pl> szukaj wiadomości tego autora

żeby cebula miała faktycznie smak cebuli warto ją przed
smażeniem/gotowaniem/duszeniem posolić.
pozdrawiam
Nicoll
--------------------------------------
n...@N...pl
gg: 11461


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 22:51:56

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Iwona" <i...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora

my friend Nicoll ( n...@N...post.pl ) wrote :
> żeby cebula miała faktycznie smak cebuli warto ją przed
> smażeniem/gotowaniem/duszeniem posolić.
> pozdrawiam
> Nicoll
> --------------------------------------
> n...@N...pl
> gg: 11461

Aaaaa...pieczarki też;)))
Pzdr.
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 23:58:59

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie
:) -
> czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim
pójdą do
> piekarnika ??

Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 23:59:04

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: tapta <t...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
> nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>

Ja tez nie podsmażam. A cebulka to mi się gorzka robi tylko czasami -
może zależy od gatunku.

--
pzdr
tapta
GG:4082847
"Iucunda familia librorum"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 00:06:26

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> Ja tez nie podsmażam. A cebulka to mi się gorzka robi tylko czasami -
> może zależy od gatunku.
Możliwe. A ja uwielbiam cebulę na pizzy...

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mam patent to się podziel
Przeterminowane pasie mleczko
Szynka wędzona-jak zrobić soczystą?
przyprawy z Grecji
Re: makaron z kiełbasą

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »