« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-16 15:18:06
Temat: ogórki w zalewie musztardowejwskutek błędów wagowych zostało mi zalewy- do czego jeszcze można ją
wykorzystać ? :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-16 16:00:14
Temat: Re: ogórki w zalewie musztardowej> wskutek błędów wagowych zostało mi zalewy- do czego jeszcze można ją
> wykorzystać ? :)
>
do papryki - wychodzi super !!!
w zeszlym roku w zalewie musztardowej zrobilam papryke, ogorki, kalafiora,
brokulu, cebulke, pieczarki, sliwki i salatke jarzynowa (marchewka, cebula,
papryka, ogorek)
Pozdrawiam,
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-16 16:13:46
Temat: Re: ogórki w zalewie musztardowejEwusek wrote:
>> wskutek błędów wagowych zostało mi zalewy- do czego jeszcze można ją
>> wykorzystać ? :)
>>
>
> do papryki - wychodzi super !!!
> w zeszlym roku w zalewie musztardowej zrobilam papryke, ogorki,
> kalafiora, brokulu, cebulke, pieczarki, sliwki i salatke jarzynowa
> (marchewka, cebula, papryka, ogorek)
>
Popróbuję, tylko bez śliwek :)
Raz zalałam kilka ziemniaczków ugotowanych, bo też się ostały- też były
dobre :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-17 14:20:05
Temat: Re: ogórki w zalewie musztardowej
Użytkownik "fuksa" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ddt067$bst$1@atlantis.news.tpi.pl...
> wskutek błędów wagowych zostało mi zalewy- do czego jeszcze można ją
> wykorzystać ? :)
jak się robi taką zalewę, czy raczej takie ogórki?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-17 18:31:57
Temat: Re: ogórki w zalewie musztardowejmlk wrote:
> jak się robi taką zalewę, czy raczej takie ogórki?
Piszę z głowy, więc za ewentualne moje przeróbki przepraszam :)
proporcja na 3 kg ogórków (obieramy, kroimy wzdłuż i wycinamy pestki,
wkładamy do słoików wraz z listkiem laurowym, kilkoma ziarnami pieprzu i
ziela angielskiego i trochę pieprzu mielonego )
zalewa:
5 szklanek wody
3/4 szklanki octu
szklanka cukru
2 łyżki soli
5 łyżek ostrej musztardy (tu różnie mi wychodzi, bo różną musztardę mam na
stanie :)
zalewamy gorącym zimne i 10 min pasteryzujemy :)
Wczoraj zrobiłam trochę papryki i po jednym dniu była jak w normalnej
zalewie octowej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |