Data: 2002-11-17 07:11:25
Temat: Re: owoce a poziom cukru we krwi
Od: Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:ar68dh$34i$1@news.gazeta.pl...
> Użytkownik "Leszek Serdyński" <l...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> news:ar5jke$bd4$1@absinth.dialog.net.pl...
>
Nie można więc
> > mówić, że owoce są naturalnym pożywieniem człowieka. Mogą być najwyżej
> > sezonowym dodatkiem do pożywienia.
>
> W przeciwienstwie do takich np. zoltek, masla, czy smietany 36%, ktore sa
> bardzo powszechne na terenach polodowcowych czy w stepie.
Oczywiście.
Nigdy nie widziałeś ptaków gniazdujących na skałach w pobliżu lodowców?
Mozna te jajka zbierać i zamrażać. Słyszałeś o wiecznej zmarźlinie?
Masło jaka jest używane przez górskie plemiona w Himalajach (lodowce tuż,
tuż), a przetwory mleczne (kumys :)) są podstawowym pożywieniem ludów
pasterskich żyjących na stepach.
Temat dotyczył jednak owoców.
Pozdrawiam
Leszek
|