| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-07-11 08:52:21
Temat: Re: [p]deser PawłowejBluemoonlavender napisał(a):
>> Jeszcze raz. Pieczesz przy zamkniętym, otwierasz na chwilę juz po
>> upieczeniu, zamykasz i dosuszasz w wolno stygnącym piekarniku?
>> Bez termoobiegu w ogóle?
>> Edyta Czyż
>>>> Sowa<
>
> Tak wlasnie jak piszesz, nie mam termoobiegu, wiec tak dosuszam w
> zamknietym piecu.
> MB
Ja robie tak: piekarnik do 100 stopni C rozgrzewam z samym termo
obiegiem i susze bezy 3 godziny. U mnie to sie nazywa bezy o północy,
bo zazwyczaj robie je późnym wieczorem. Raz mi sie przysnęło i bezy
suszyły sie 5 godzin - wyszły przydymione z takim posmaczkiem, ale i
tak były pyszne.
No i nigdy nie trzeszczą, a kruszą się i rozpływają w ustach - w samym
środku ciągną się. Pychota.
--
pa!
Bastet_Milo "See you in space
http://bastet-milo.blog.pl cowboy..."
gg:408044 Cowboy Bebop
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-07-11 09:18:04
Temat: Re: [p]deser Pawłowej
Użytkownik "R.i.P." <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e8tsio$406$1@inews.gazeta.pl...
> Taka Pavlova
> http://www.nigella.com/recipes/recipe.asp?article=21
0 ?
O! Taka właśnie.
Wielkie dzięki. :-)
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
... a tych pieprzonych materialistów rozstrzelamy.
... i zabierzemy ich pieniądze.
/// /// z cyklu: nieopatrzne wyznania idealisty \\\ \\\
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |