« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-12 21:26:45
Temat: papryka konserwowaWitam,
od jakiegoś czasu czytuję grupę, prarę przepisów wypróbowałam, wszystko
wychodzi jak trzeba, a teraz zwracam sie z prośbą o przepis na niezbyt ostrą
zalewę do papryki konserwowej. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-12 22:19:19
Temat: Re: papryka konserwowaPonieważ mam działkę i sad jestem obecnie na etapie robienia
przetworów.Robiłam już buraczki w zalewie, paprykę, pomidory i różne
sałatki. Podam Ci mój przepis na paprykę
1kg papryki{najlepiej różnokolorowej}
0,5 l octu 10%
1.5 l wody
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
ziele ang. , liść laurowy ze 3 sztuki
Paprykę wsadzić do gorącej wody na 5 minut
Zagotować zalewę.
Paprykę do słoika + zalewa+na wierzch 1 łyżka oleju.
Gotować 5-10 minut.
Beata.
----- Original Message -----
From: "gosiatek" <g...@W...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, August 12, 2003 11:26 PM
Subject: papryka konserwowa
> Witam,
> od jakiegoś czasu czytuję grupę, prarę przepisów wypróbowałam, wszystko
> wychodzi jak trzeba, a teraz zwracam sie z prośbą o przepis na niezbyt
ostrą
> zalewę do papryki konserwowej. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-13 09:08:21
Temat: Re: papryka konserwowa> 1kg papryki{najlepiej różnokolorowej}
> 0,5 l octu 10%
> 1.5 l wody
> 1 łyżka soli
> 2 łyżki cukru
> ziele ang. , liść laurowy ze 3 sztuki
>
> Paprykę wsadzić do gorącej wody na 5 minut
> Zagotować zalewę.
> Paprykę do słoika + zalewa+na wierzch 1 łyżka oleju.
> Gotować 5-10 minut.
> Beata.
mak podobny przepis z tym, że ja papryki nie gotuję a zalewam, wrzącą
zalewą, zamykam i słoik do góry dnem.
Kiedyś ugotowałam i papryka się rozwaliła
Megi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-13 09:31:05
Temat: Re: papryka konserwowa
"gosiatek" <g...@W...pl> wrote in message
news:7a2b.00001423.3f395b95@newsgate.onet.pl...
> Witam,
> od jakiegoś czasu czytuję grupę, prarę przepisów wypróbowałam, wszystko
> wychodzi jak trzeba, a teraz zwracam sie z prośbą o przepis na niezbyt
ostrą
> zalewę do papryki konserwowej. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Witam,
Dotychczas tylko podczytywałam Wasza grupę, ale tym razem może się przydam.
Pyszna, delikatna i jędrna papryka wychodzi z przepisu mojej kolezanki:
Paprykę pokroić, ułozyć w słoikach. Zalać zalewą przygotowaną z
następujących składników:
1 litr wody, 1 szklanka octu, szklanka cukru, 1 łyżka miodu,1 łyżeczka soli,
listek laurowy, ziele angielskie.
Zalewę zagotować, zalać nia przygotowane słoiki z papryką, pasteryzować 20
minut.
Nie pomiń miodu w składnikach zalewy, daje taki fajny smaczek.
Smacznego
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-13 10:45:17
Temat: Re: papryka konserwowa
Paprykę pokroić, ułozyć w słoikach. Zalać zalewą przygotowaną z
> następujących składników:
> 1 litr wody, 1 szklanka octu, szklanka cukru, 1 łyżka miodu,1 łyżeczka soli,
> listek laurowy, ziele angielskie.
> Zalewę zagotować, zalać nia przygotowane słoiki z papryką, pasteryzować 20
> minut.
>
> Nie pomiń miodu w składnikach zalewy, daje taki fajny smaczek.
>
> Smacznego
> Anka
>
Serdecznie dziękuje za wszystkie przepisy, papryki mam kilka kilogramów, więc
zapewne starczy, aby skorzystać z każdego przpisu.
Pozdrawiam Goska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-13 10:48:47
Temat: Re: papryka konserwowa>
> "gosiatek" <g...@W...pl> wrote in message
> news:7a2b.00001423.3f395b95@newsgate.onet.pl...
> > Witam,
> > od jakiegoś czasu czytuję grupę, prarę przepisów wypróbowałam, wszystko
> > wychodzi jak trzeba, a teraz zwracam sie z prośbą o przepis na niezbyt
> ostrą
> > zalewę do papryki konserwowej. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
>
> Witam,
> Dotychczas tylko podczytywałam Wasza grupę, ale tym razem może się przydam.
> Pyszna, delikatna i jędrna papryka wychodzi z przepisu mojej kolezanki:
>
> Paprykę pokroić, ułozyć w słoikach. Zalać zalewą przygotowaną z
> następujących składników:
> 1 litr wody, 1 szklanka octu, szklanka cukru, 1 łyżka miodu,1 łyżeczka soli,
> listek laurowy, ziele angielskie.
SZKLANKE CUKRU ? nie za duzo?
> Zalewę zagotować, zalać nia przygotowane słoiki z papryką, pasteryzować 20
> minut.
>
> Nie pomiń miodu w składnikach zalewy, daje taki fajny smaczek.
>
> Smacznego
> Anka
>
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-13 12:16:28
Temat: Re: papryka konserwowa
<g...@o...pl> wrote in message
news:7a2b.00001601.3f3a178e@newsgate.onet.pl...
> >
> > "gosiatek" <g...@W...pl> wrote in message
> > 1 litr wody, 1 szklanka octu, szklanka cukru, 1 łyżka miodu,1 łyżeczka
soli,
> > listek laurowy, ziele angielskie.
> SZKLANKE CUKRU ? nie za duzo?
Nie za dużo, papryczka robi się taka słodkawo-ostra. I ten posmak miodu.
Warto spróbować. W każdym razie przepis wśród moich znajomych i rodziny
rozchodzi sie jak świeże bułeczki. Teraz wszyscy robia paprykę w ten sam
sposób, właśnie według tego przepisu.
Pozdrowienia
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-13 13:30:36
Temat: Re: papryka konserwowa> > > > listek laurowy, ziele angielskie.
> > SZKLANKE CUKRU ? nie za duzo?
>
> Nie za dużo, papryczka robi się taka słodkawo-ostra. I ten posmak miodu.
> Warto spróbować. W każdym razie przepis wśród moich znajomych i rodziny
> rozchodzi sie jak świeże bułeczki. Teraz wszyscy robia paprykę w ten sam
> sposób, właśnie według tego przepisu.
>
> Pozdrowienia
> Anka
>
>
Oczywiście spróbuje, zapewne będzie łagodniejsza z większą ilością cukru.
pozdrawiam Gośka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |