Data: 2005-07-09 09:17:43
Temat: Re: pasta cukrowa - spróbowałam
Od: Lia <L...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2005-07-09 10:51:49 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Iwa* skreślił te oto słowa:
> Ja zrobilam karmel, ktory byl przezroczysty i mial dosc ciemny kolor.
Jestem na tym etapie. Jest bardzo smaczne :)
> Po przestygnieciu faktycznie stwardnial dosc mocno, ale po podgrzaniu
> pare sekund w mikrofali dal sie wyciagnac z pojemnika.
dzięki za ten pomysł. Masa własnie stygnie w pojemniczku (trzeba przelewac
z garnka zaraz po zdjęciu z ognia, bo jak zaczyna przestygac to nie bardzo
chce sie odklejac od ścianek).
Po tym jaką konsystncję uzyskały przestygnięte resztki w garnku juz widzę,
ze jest akurat elastyczne jak należy :)
--
Lia
|