« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-30 08:08:02
Temat: Re: płatki ryżoweUżytkownik "kameljanda"
> chciałam być mądrą ;-) i kupiłam błyskawiczne płatki ryżowe, na lekki
> posiłek, na te upalne dni.
> W sposobie przyrządzania wyczytałam, iż płatki należy zalać mlekiem lub
wodą
> w stosunku 1/2, następnie gotować na małym ogniu przez 5 min.
> Summa sumarum przypaliłam ulubiony garczek :'-(
> Zawsze robię wszystko na "oko" i lepiej na tymże wychodzę niż trzymanie
się
> przepisów, nie wiem co mię podkusiło :-(
>
> Z opakowania sypały się okruchy, nim jeszcze je otworzyłam :-( a dla
kogoś,
> kto z kuchnią jest na bakier ;-) to przepis kompletnie jest niejasny.
Winno
> być IMHO "wrzucić na wrzątek" i na ile ml zalać ile płatków, dosmaczyć
solą
> i cukrem..ile...
No i przecież tak było, czy nie? Ja tak właśnie gotuję płatki: wrzucam do
wrzątku
w stosunku 1/2. 1 część platków, 2 części wody i gotuję do miękkości, około
4 minut.
Emiśka uwielbia je podawane z różnościami, oczywiście bez solenia i
cukrzenia.
--
Pozdrawiam
Asia Słocka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-30 18:20:46
Temat: Re: płatki ryżoweMy też uwielbiamy z Kamelią ;-) owe płatki, ale teraz będę uważniejsza ;-)
--
Łącząc serdeczne pozdrowienia:
Małgorzata z przychówkiem:
Kamelia (pięciolatka),Kodi (majowy Byczek-2002)
ze Starogardu Gdańskiego-stolicy Kociewia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |