Data: 2012-05-19 09:16:42
Temat: Re: pora na zmiany
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 19 May 2012 01:02:01 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-05-18 22:27, Ikselka pisze:
>> ale i na surowo będę - przepis prosty mam, jak budowa cepa, ale pyszna
>> surówka: kapustę pokroić cieniutko, posolić do smaku, dodać łyżeczkę
>> cukru na pół kg kapusty (potem można dołożyć cukru, bo kapustka ma być
>> słodko-słono-kwasna), wymieszać, pognieść rękami aż stanie się
>> szklista, dodac oliwę lub olej, nieco białego pieprzu i sok z cytryny
>> - bajka. Można dodać koperek, ale ja niczego innego nie potrzebuję w
>> tej surówce. Uwielbiam taką kapustkę szczególnie do ryb smażonych.
>
> No taki zwykły przepis to jest, ale niech będzie. Dodam pewnie startej
> marchewki.
>
Dla mnie to już zupełnie absolutnie nie to - zrobi sie zwykła surówka i
tyle :-)
Hint - szklistość i piękna zieleń kapustki!
|