« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-25 16:38:34
Temat: przystawial sie tunczyk do paprykiCzesc! Dzis szaro, smutno, postanowilam to zajesc, zrobic sobie kulinarna
przyjemnosc na psie smutki. W deszczu dobrnelam do sklepu, zakupilam 2
puszki tunczyka w sosie wlasnym, 3 czerwone papryki, czarne oliwki, kapary i
ziolowy serek Almette. Gdy wracalam do domu deszcz juz nie padal, wiec
przeszlam sie troche po mokrych ulicach i odkrylam, ze wszedzie na
straganach i w sklepikach mnostwo czarnych jagod. Chyba strugi deszczu mi je
zaslonily. Zmartwilam sie wczesniejsza slaba widocznoscia, nabralam bowiem
natychmiastowej ochoty na pierogi z jagodami i jutro je ulepie, ale dzis
zrobilam, to co planowalam i wyszlo pyszne bardzo, wiec polecam. Humor
bardzo mi sie po tym daniu poprawil.:-))))) Oto ono:
Papryki nadziewane tunczykiem:
3 czerwone papryki
bulka tarta
2 lyzki masla
farsz:
2 puszki tunczyka w sosie wlasnym, moze byc Heinz lub Rio Mare
2,5 lyzki ziolowego serka Almette
3-4 lyzki czarnych oliwek bez pestek
3 lyzki kaparow
3 lyzki oliwy
sporo pieprzu
Papryki przekroic na pol, oczyscic, troche w srodku posolic.
Tunczyka odsaczyc i zmiksowac z serkiem, kaparami, pokrojonymi oliwkami i
pieprzem.
Farsz wlozyc do wnetrza papryk. Naczynie zaroodporne wysmarowac oliwa.
Ulozyc w nim faszerowane polowki papryk, lekko je posypac bulka tarta
(cienka warstwa), nastepnie polozyc wiorki masla. Piec w piekarniku o temp.
200 stopni, ok. 40 minut.
Zuzka Groniowska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-25 17:44:52
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do paprykiDans la news:bdcitu$58s$1@atlantis.news.tpi.pl,
Zuza <g...@p...fm> a écrit:
>
> Papryki przekroic na pol, oczyscic, troche w srodku posolic.
> Tunczyka odsaczyc i zmiksowac z serkiem, kaparami, pokrojonymi
> oliwkami i pieprzem.
> Farsz wlozyc do wnetrza papryk. Naczynie zaroodporne wysmarowac oliwa.
> Ulozyc w nim faszerowane polowki papryk, lekko je posypac bulka tarta
> (cienka warstwa), nastepnie polozyc wiorki masla. Piec w piekarniku o
> temp. 200 stopni, ok. 40 minut.
Kupuje !
Tylko czym serek Almette zastapic ? Feta moglaby byc moze ?
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 18:34:04
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do papryki"Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:
> Kupuje !
> Tylko czym serek Almette zastapic ? Feta moglaby byc moze ?
Pewnie bardziej Tartare albo inny Boursin.
Anetek
PS. Ewciu, a świstak z 'Organization' gdzie? :-)
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 74598 A...@c...ch
:`.__.': http://2510053385/~aneta/ *----* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 18:52:18
Temat: Odp: przystawial sie tunczyk do papryki
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3ef9ded5$0$12436$6...@n...free.fr...
>
> Kupuje !
> Tylko czym serek Almette zastapic ? Feta moglaby byc moze ?
>
> Ewcia
>
Mnie sie wydaje, ze mozna to rownie dobrze zastapic serkiem ziolowym
Ostrovii. Troche tanszy jest, a w smaku podobny.
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 18:54:30
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do paprykiDans la news:bdcpus$h01$1@sunnews.cern.ch,
Aneta Baran <a...@c...anetek.net> a écrit:
> "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:
>
>> Kupuje !
>> Tylko czym serek Almette zastapic ? Feta moglaby byc moze ?
>
> Pewnie bardziej Tartare albo inny Boursin.
Dziekuje :-)
> Anetek
> PS. Ewciu, a świstak z 'Organization' gdzie? :-)
L'Organisation n'est pas en forme, mais cela na saurait durer :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 19:13:53
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do paprykiDans la news:bdcqve$3bj$1@atlantis.news.tpi.pl,
Gosia_KIKI <g...@N...poczta.onet.pl> a écrit:
> Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> w wiadomooci do grup
> dyskusyjnych napisał:3ef9ded5$0$12436$6...@n...free.fr...
>>
>> Kupuje !
>> Tylko czym serek Almette zastapic ? Feta moglaby byc moze ?
>>
> Mnie sie wydaje, ze mozna to rownie dobrze zastapic serkiem ziolowym
> Ostrovii. Troche tanszy jest, a w smaku podobny.
Nie mam dostepu do polskich serkow :-(
(z wyjatkiem wakacji, czasami...). Aneta wlascie mi substytuty podala...
Dziekuje za reakcje :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 20:44:02
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do papryki
> DaUżytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:3ef9f3b1$0$11544$626a54ce@news.free.fr...
> Nie mam dostepu do polskich serkow :-(
> (z wyjatkiem wakacji, czasami...). Aneta wlascie mi substytuty podala...
Almette to chyba polski wyrób nie jest, ale może nie lubisz;)
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 20:59:13
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do paprykiDans la news:bdd1g3$bfs$1@atlantis.news.tpi.pl,
Bee <b...@w...pl> a écrit:
>> DaUżytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
>> wiadomości news:3ef9f3b1$0$11544$626a54ce@news.free.fr...
>
>> Nie mam dostepu do polskich serkow :-(
>> (z wyjatkiem wakacji, czasami...). Aneta wlascie mi substytuty
>> podala...
> Almette to chyba polski wyrób nie jest, ale może nie lubisz;)
Nie moge sprawdzic, u nas (Paryzewo) ni mô :-(
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 21:42:00
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do paprykiOn 25 Jun 2003 18:34:04 GMT, Aneta Baran
<a...@c...anetek.net> wrote:
>"Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:
>
>> Kupuje !
>> Tylko czym serek Almette zastapic ? Feta moglaby byc moze ?
>
>Pewnie bardziej Tartare albo inny Boursin.
>
>Anetek
>PS. Ewciu, a ?wistak z 'Organization' gdzie? :-)
jeszcze moze byc roule
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-04 20:37:16
Temat: Re: przystawial sie tunczyk do papryki"Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:
>> Pewnie bardziej Tartare albo inny Boursin.
> Dziekuje :-)
Drobiazg :-) I jak wyszło? Ja dodałam Tartare -- nadaje się, bardzo
przyzwoicie to smakowało. Włączam do jadłospisu :-)
Anetek
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 74598 A...@c...ch
:`.__.': http://2510053385/~aneta/ *----* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |