Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: ryba + piekarnik = ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ryba + piekarnik = ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-14 12:34:37

Temat: Re: ryba + piekarnik = ?
Od: "mikw" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik " milusinskii" <m...@g...WYTNIJ.pl> napisał w
wiadomości news:bp2evt$mn4$1@inews.gazeta.pl...
> witam.
> mam rybę - filet z mintaja. chciałbym mieć z tego rybę duszoną. ale nie
wiem
> jak się do tego zabrać. no i najlepiej jak się do tego zabrać w
piekarniku.
> z czego zrobić sos, czy można użyć wina?
>
> marek
>
Dawno temu robiłem coś takiego z przepisu z "wyborczej", szczegółów nie
pamiętam.
W żaroodpornym naczyniu na rybę położyć sporo zeszklonej cebuli, podlać
białym winem, piec nie wiem jak długo.
Pamiętam, że było dobre.
mikw


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-14 12:44:06

Temat: Re: ryba + piekarnik = ?
Od: " " <m...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

mikw <p...@w...pl> napisał(a):

> Dawno temu robiłem coś takiego z przepisu z "wyborczej", szczegółów nie
> pamiętam.
> W żaroodpornym naczyniu na rybę położyć sporo zeszklonej cebuli, podlać
> białym winem, piec nie wiem jak długo.
> Pamiętam, że było dobre.

hmmmm. a nie pamiętasz jak długo tę rybę w tym żaroodpornym naczyniu, czy
przykryć to czymś i w jakiej temperaturze?


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-15 12:04:34

Temat: Re: ryba + piekarnik = ?
Od: "mikw" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <m...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bp2imm$5s4$1@inews.gazeta.pl...
> mikw <p...@w...pl> napisał(a):
>
> > Dawno temu robiłem coś takiego z przepisu z "wyborczej", szczegółów nie
> > pamiętam.
> > W żaroodpornym naczyniu na rybę położyć sporo zeszklonej cebuli, podlać
> > białym winem, piec nie wiem jak długo.
> > Pamiętam, że było dobre.
>
> hmmmm. a nie pamiętasz jak długo tę rybę w tym żaroodpornym naczyniu, czy
> przykryć to czymś i w jakiej temperaturze?
>

w domu znalazłem ten przepis.
Po przeczytaniu dochodze do wniosku, że pamięć jest zawodna.

ryba ( filety )musi być obgotowana przez kilka minut.
3/4 kg cebuli, 6 łyżek gęstej śmietany, 1 cytryna, 1 szklanka białego,
wytrawnego wina
cebulę zeszklić na maśle na jasnozłoty kolor, dodać wino, gotować 20 minut,
zdjąć z ognia, mieszając dodać 4 łyżki śmietany. Przełożyć do naczynia
żaroodpornego, położyć na wierzchu rybę, pokropić sokiem z cytryny,
posmarować resztą śmietany. Posypać pieprzem. wstawić do nagrzanego do 200
st piekarnika na 10 minut, nie powinno się zagotować.

mikw



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Karczek cielęcy, może jakiś pomysł????
Pierniczki na Boże Narodzenie
RE: węgorz
Re: mam ochotę na rybę
Kuchnia hińska - Poszukuje

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »