Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryby

Grupy

Szukaj w grupach

 

ryby

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-17 20:24:55

Temat: ryby
Od: "adasko" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

cześć potrzebne mi są przepisy na ryby gotowane np z warzywami lub pieczone
w folii. Nie obrażę się, jeśli ktoś poda mi przepis na rybę w galareci, pod
warunkiem, że nie będzie miała ości ani skóry.Jak urozmaicić obiady rybne
aby były dietetyczne ?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-17 20:34:41

Temat: Re: ryby
Od: "Horrendum" <h...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

a o jaką dietę chodzi?

H


Użytkownik adasko <f...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:944uqv$q70$...@n...tpi.pl...
> cześć potrzebne mi są przepisy na ryby gotowane np z warzywami lub
pieczone
> w folii. Nie obrażę się, jeśli ktoś poda mi przepis na rybę w galareci,
pod
> warunkiem, że nie będzie miała ości ani skóry.Jak urozmaicić obiady rybne
> aby były dietetyczne ?
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-18 11:45:18

Temat: Re: ryby
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik adasko <f...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:944uqv$q70$...@n...tpi.pl...
> cześć potrzebne mi są przepisy na ryby gotowane np z warzywami lub
pieczone
> w folii. Nie obrażę się, jeśli ktoś poda mi przepis na rybę w galareci,
pod
> warunkiem, że nie będzie miała ości ani skóry.Jak urozmaicić obiady rybne
> aby były dietetyczne ?
>
>

Ryba gotowana na parze z sosem estragonowym
Składniki
4 kostki z morszczuka, kawałek cytryny, kilka gałązek koperku, mała
marchewka, kawałek selera, łyżka masła, pieprz ziołowy, sól.
Sos: Szklanka wywaru z warzyw, mały kubeczek jogurtu naturalnego, 3 łyżki
świeżych posiekanych listków estragonu lub estragon suszony, czubata
łyżeczka mąki, łyżka oleju, sok z cytryny, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Kostki ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Marchew i
seler obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Każdą porcję ryby obłożyć warzywami
i koperkiem, na wierzchu położyć po odrobinie masła. Umieścić potrawę w
naczyniu do gotowania na parze, przykryć, gotować 30 minut. Przygotować sos:
Mąkę lekko uprażyć na rondlu bez dodatku tłuszczu, zestawić z ognia, dodać
olej, wymieszać. Połączyć z wywarem, zagotować. Dodać estragon i pozostałe
przyprawy. Rybę polać sosem, podawać z ryżem i warzywami.

to jest akurat przy diecie dla wrzodowcow, wiec musi byc baaaaaardzo
leciutkie:)
pozdry Monka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-25 10:47:27

Temat: Re: ryby
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



adasko wrote:
>
> cześć potrzebne mi są przepisy na ryby gotowane np z warzywami lub pieczone
> w folii. Nie obrażę się, jeśli ktoś poda mi przepis na rybę w galareci, pod
> warunkiem, że nie będzie miała ości ani skóry.Jak urozmaicić obiady rybne
> aby były dietetyczne ?

Kiedyś to podawałem:

Kostki filetowe (dorsz, morszczuk) rozmrażamy i układamy na dno naczynia
żaroodpornego
Na to obficie sypiemy przyprawę do ryb Kamisa.
Na to hortexowwa mrożonka o nazwie "Paprykarz" (taka zupa mrożona w
woreczku)
Do piekarnika na ok. 20-30 min (aż warzywa będą miękkie)
Podawać z gotowanym ryżem
Szybkie, łatwe, smaczne i dietetyczne

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Co jadamy zywcem?
Re: Zapiekanie pasztetu
RE: Garnek ZEPTER'a ??
RE: Garnek ZEPTER'a ??
RE: Garnek ZEPTER'a ??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »