Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: skrzydelka kurczaka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: skrzydelka kurczaka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-01 12:11:59

Temat: Re: skrzydelka kurczaka
Od: m...@m...com.pl (Milena Daniun) szukaj wiadomości tego autora

Witanko ;-)))

Proponuję zrobić skrzydełka na słodko.
Niestety robię zawsze to tak na "oko", więc nie podam Ci dokładnej ilości
poszczególnych składników.

Skrzydełka dzielimy w stawach na 3 części. Jeśli nie lubisz obgryzać
końcówek, to je po prostu przeznacz na jakiś mały rosołek, lub wyrzuć.
Następnie wrzucamy te pochlastane skrzydełka do garnka lub na patelnię i
obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Z tego co pamiętam, to było w
oryginalnym przepisie jakieś 20 minut, a później wylewamy tę wodę. Jednakże
ja nie wylewam, tylko dodaję resztę składników, czyli: kilka ząbków czosnki
porojonego lub potraktowanego wyciskarką, odrobinę imbiru (w korzeniu lub
proszku), sos sojowy i miód. Ile dokładnie? Nie wiem... Sos ma wyjść taki
słodko-gorzkawy. Więc w zależności dodaję albo miodu albo imbiru. Tak to
skrzydełka gotujemy w takim sosiku. Dobrze by było, gdyby nie przykrywać,
jak woda odparuje porządnie, to pozostaje taki sos, którym osobiście polewam
sobie ryż. Do tego jakaś surówka i gotowe.

Życzę smacznego.

Acha. W taki sam sposób robiłam udka kurczęce, tylko je trzeba dłużej
gotować w tym sosiku, żeby mięsko porządnie schwyciło ten charakterystyczny
smaczek...

Pozdrówka

Milena


-----Oryginalna wiadomość-----
Od: Anna [mailto:a...@r...fm]
Wysłano: Thursday, February 01, 2001 12:12 PM
Do: p...@n...pl
Temat: Re: skrzydelka kurczaka


[ciachu]
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-02 07:30:41

Temat: Re: skrzydelka kurczaka
Od: "Janusz" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Milena Daniun <m...@m...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:70F0F34EC8A9D4119
6C100A0C9FB06BE38121B@cen_new.mbr.com.pl...
> Witanko ;-)))
>
> Proponuję zrobić skrzydełka na słodko.
> Niestety robię zawsze to tak na "oko", więc nie podam Ci dokładnej ilości
> poszczególnych składników.
>
> Skrzydełka dzielimy w stawach na 3 części. Jeśli nie lubisz obgryzać
> końcówek, to je po prostu przeznacz na jakiś mały rosołek, lub wyrzuć.
> Następnie wrzucamy te pochlastane skrzydełka do garnka lub na patelnię i
> obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Z tego co pamiętam, to było w
> oryginalnym przepisie jakieś 20 minut, a później wylewamy tę wodę.
Jednakże
> ja nie wylewam, tylko dodaję resztę składników, czyli: kilka ząbków
czosnki
> porojonego lub potraktowanego wyciskarką, odrobinę imbiru (w korzeniu lub
> proszku), sos sojowy i miód

Proponuje dodac do tego chili, ketchup +koncentrat pomidorowy, rozdrobniona
gorczyce, bedzie z tego super slodko-ostry smak. Ja robie tak cale
skrzydelka i w szybkowarze, sos ktory powstaje z tego, czasami bardziej
smakuje mi niz skrzydelka

Janusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Swieze rybki do sushi
Pokaz Naczyn AMC+Prezent
skrzydelka kurczaka
O tych cebulach - ogólnie
bulimia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »