Data: 2003-03-19 19:48:00
Temat: Re: śladowy cukier i mąka z pełnego przemiału
Od: "iza" <i...@i...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wiosna":
> Mam pytanie odnośnie cukru w diecie MM. Zauważyłam , iż niektórzy
bardzo
> zwracają uwagę nawet na śladową ilość cukru w przyprawach. Czy to
naprawdę
> ma znaczenie? Czy ktoś zechciałby mi wytłumaczyć?
W przyprawach typu keczup, vegeta?
Jesli sa to sladowe ilosci to, zwazywszy na fakt, ze mowa o
przyprawach, ktorych uzywamy w ilosciach "przyprawowych", to nie
widze powodu, zeby sobie glowe tym zawracac. Porownaj ilosci cukru w
jednej niewinnej kromce chleba, nawet najbardziej razowego, czy lyzce
muesli z ilosciami zawartymi w lyzeczce keczupu.
Niektorzy wciaz rozumuja, ze cukier to tylko ten bialy w cukiernicy
:-)))))))
(Niedawno pewien starszy pan na wiesc, ze cierpi na potezna cukrzyce,
byl rzekl z oburzeniem: "jak to?! przeciez ja nie slodze herbaty od
lat!!!")
pozdrawiam,
Iza
|