Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia smalec

Grupy

Szukaj w grupach

 

smalec

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-18 12:04:28

Temat: smalec
Od: "Nazgul" <e...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktoś może mi dać przepis na zrobienie pysznego smalcu?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-18 12:11:53

Temat: Re: smalec
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Nazgul wrote:

> Czy ktoś może mi dać przepis na zrobienie pysznego smalcu?
>
temat niedawno byl walkowany, zajrzyj do archiwum:
http://tinylink.com/?cmOT1KvN44

wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-18 12:15:16

Temat: Re: smalec
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Nazgul" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bpd1t8$1fe$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy ktoś może mi dać przepis na zrobienie pysznego smalcu?

W swietle niedawnych dyskusji nalezy zdaje sie sprecyzowac, czy ma byc
miesny, czy wegetarianski ;).

W kwestii obu warto zajrzec do archiwum. Dyskusje byly w ciagu ostatnich
paru tygodni.
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-18 12:33:59

Temat: Re: smalec
Od: "Bakino" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Nazgul" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bpd1t8$1fe$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy ktoś może mi dać przepis na zrobienie pysznego smalcu?

Proszę bardzo:


Smalec

Składniki:

- 0,5 kg. słoniny
- 10 dag. wędzonej słoniny lub boczku
- 1 cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 jabłko
- majeranek

Słoninę pokroić w mała kostkę, włożyć do garnka i wytapiać na małym ogniu.
Dodać wędzoną słoninę/ boczek również pokrojone w kostkę i dalej wytapiać na
małym ogniu. Odcedzić tłuszcz od skwarek. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na
tarce, a następnie dodać do tłuszczu. Czosnek zgnieść, cebulę drobniutko
posiekać i też przełożyć do garnka. Jeszcze troszkę podgrzewamy. Dodajemy
majeranek, pieprz, sól i powrotem wrzucamy skwarki. Wyłączyć gaz. Zaczekać,
aż troszkę przestygnie. Przelać do słoiczka i ostudzić.

Przepis pochodzi z Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza, z wędrówki 45,
pt.: "Weselny Smak"


------
Pozdrawiam smacznie
Bakino

b...@w...pl
GG: 2389134



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-18 12:40:32

Temat: Re: smalec
Od: "Jerzy Nowak" <w...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Anna Ladorucka <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Użytkownik "Nazgul" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:bpd1t8$1fe$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Czy ktoś może mi dać przepis na zrobienie pysznego smalcu?
>
> W swietle niedawnych dyskusji nalezy zdaje sie sprecyzowac, czy ma byc
> miesny, czy wegetarianski ;).

W świetle dyskusji smalec to smalec, nawet jesli wegetariański
( inaczej mówiąc z czy też przez wegetarian zrobiony).
;-)))

Pozdrawiam Jerzy

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kurczak błyskawiczny, pytanie
Pytanie o lukier
Babka majonezowa - rezultat
Chlebek Fiony - ratunku, totalna klapa
gdzie można ONLINE zakupić woka do chińskiego ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »