« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-09 12:36:48
Temat: smalec domowy wysmażany nie pieczony dla początkującegoposzukuję smakowitego babcinego przepisu na smalec domowy,dzięki z góry za
pomoc
Tekila
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-09 12:58:54
Temat: Re: smalec domowy wysmażany nie pieczony dla początkującego
Użytkownik "cezar" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cp9gt5$cbf$1@news.onet.pl...
> poszukuję smakowitego babcinego przepisu na smalec domowy,dzięki z góry za
> pomoc
> Tekila
>
No, dobra. Kupujemy dobrą słoninę. Trzeba zwrócić uwagę, żeby była gruba i
bez skóry (po prostu dla ułatwienia sobie roboty). Słoninę pokroić w drobną
kostkę (o boku tak mniej więcej pół centymetra). Włożyć do gara i topić na
maleńkim ogienku najlepiej na płytce. Mieszać od czasu do czasu. Jak się już
sporo wytopi - dodać co kto tam lubi, wersji jest wiele (np jabłko i
majeranek). Ja dodaję tylko cebulkę. Uważać, żeby się nie przypaliła. Na
końcu posolić.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-09 16:26:36
Temat: Re: smalec domowy wysmażany nie pieczony dla początkującegoMozna slonine kroic, ale tez mozna pociac ja w paski, zamrozic i wrzucic do
maszynki do mielenia miesa. Siatka oczywiscie o otworkach do kielbasy.
Ryf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-09 21:21:31
Temat: Re: smalec domowy wysmażany nie pieczony dla początkującegoRyf wrote:
> Mozna slonine kroic, ale tez mozna pociac ja w paski, zamrozic i wrzucic do
> maszynki do mielenia miesa. Siatka oczywiscie o otworkach do kielbasy.
Ale wtedy skwarek chyba nie ma, co? A to w nim najlepsze...
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
http://skocz.pl/natalka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |