Data: 2002-10-25 13:10:49
Temat: Re: soczewica
Od: "Hafsa" <h...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Saman_tha" <s...@p...fm> napisał w wiadomości
news:apb5vg$ajg$1@news.tpi.pl...
> > Zrób zupę z
> > - zielonej soczewicy
> > - zasmażanej cebulki
> > TO WSZYSTKO, a pyszna jak mało która.
>
> no dobrze ale jak dlugo ja gotowac?
> do gotowania dodac kapke oliwy?
> te cebulke na koniec wrzucic?
>
>
> --
> pozdrawiam
>
> Saman_tha
>
Witaj,wbrew wszystkim ja soczewice mocze,ile trudno powedziec,rano wstawiam
do moczenia,wode odlewam ,potem zagotowuje w nowej wodzie,odlewam,a potem
juz ja gotuje do miekkosci razem z glonem kombu-to gwarancja zero
niestrawnosci.Smaze cebulke,ja robie to na odrobinie oliwy,dodaje do
gotowanej soczewicy,na koniec sol,pieprz,nieco kminku indyjskiego-rzecz
gustu,aha i cebulke smaze wraz z czosnkiem.EM pisal,by dac swiezej oliwy,ale
nie gotowac juz jej.Ja lubie dodac troche soku z cytryny juz na talerzu.Jest
tak smaczna,jak na wywarze z kosci.Polecam.
Soczewica z oliwa,to nalezy ugotowac soczewice jw,odcedzic i potem doprawic
przyprawami i oliwa z oliwek.Tez dobra.Pozdrawiam i chyba czas cos
zjesc,choc od rana nie glodnam.Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|