Data: 2003-03-04 09:39:16
Temat: Re: spaghetti w MM
Od: "Hafsa" <h...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Homar" <h...@b...pl> napisał w wiadomości
news:b414hh$cvu$1@news.onet.pl...
> MM wielokrotnie podkresla, ze z makaronow jesc mozna tylko spaghetti
> ugotowane al dente.
>
> To ja mam pytanie: Czy to chodzi o jakies specjalny rodzaj makaronu, czy
> poprostu zwykle kluski (np. Malwy czy Podkarpacki) w ksztalcie spageti?
> Bowiem zawsze wydawalo mi sie, ze makaron Spaghetti (przynajmniej w
Polsce)
> rozni sie od pozostalych jedynie ksztaltem, a nie skladem.
>
Mozna jesc te wszystkie ,ktore sa zrobione z pszenicy "twardej" durum
inaczej semoliny.Taki makaron jest jakby przezroczysty.Nasze firmy np.Malma
taki produkuje.Niedozwolone sa wszelkie makarony domowej roboty,babuni itp
Pozdrawiam Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|