Strona główna Grupy pl.misc.dieta spaghetti w MM

Grupy

Szukaj w grupach

 

spaghetti w MM

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-04 02:54:29

Temat: spaghetti w MM
Od: "Homar" <h...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

MM wielokrotnie podkresla, ze z makaronow jesc mozna tylko spaghetti
ugotowane al dente.

To ja mam pytanie: Czy to chodzi o jakies specjalny rodzaj makaronu, czy
poprostu zwykle kluski (np. Malwy czy Podkarpacki) w ksztalcie spageti?
Bowiem zawsze wydawalo mi sie, ze makaron Spaghetti (przynajmniej w Polsce)
rozni sie od pozostalych jedynie ksztaltem, a nie skladem.

Tak wiec jaki konkretnie (jaka firma, ktory produkt) makaron spaghetti mozna
jesc?

TIA
Homar


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2003-03-04 09:39:16

Temat: Re: spaghetti w MM
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Homar" <h...@b...pl> napisał w wiadomości
news:b414hh$cvu$1@news.onet.pl...
> MM wielokrotnie podkresla, ze z makaronow jesc mozna tylko spaghetti
> ugotowane al dente.
>
> To ja mam pytanie: Czy to chodzi o jakies specjalny rodzaj makaronu, czy
> poprostu zwykle kluski (np. Malwy czy Podkarpacki) w ksztalcie spageti?
> Bowiem zawsze wydawalo mi sie, ze makaron Spaghetti (przynajmniej w
Polsce)
> rozni sie od pozostalych jedynie ksztaltem, a nie skladem.
>
Mozna jesc te wszystkie ,ktore sa zrobione z pszenicy "twardej" durum
inaczej semoliny.Taki makaron jest jakby przezroczysty.Nasze firmy np.Malma
taki produkuje.Niedozwolone sa wszelkie makarony domowej roboty,babuni itp
Pozdrawiam Hafsa



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2003-03-04 22:42:08

Temat: Odp: spaghetti w MM
Od: "adx" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Hmmmm, ja to się tam nie znam, ale z tego co wiem z "włoszczyzny" :-) to al
dente oznacza przede wszystkim makaron nierozgotowany, twardawy (jak dla nas
Polaków), może to też ma coś wspólnego z tym "al dente", co?
addy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2003-03-05 06:43:43

Temat: Odp: spaghetti w MM
Od: "Mariola" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik adx <a...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b43a6v$eg9$...@a...news.tpi.pl...
> Hmmmm, ja to się tam nie znam, ale z tego co wiem z "włoszczyzny" :-) to
al
> dente oznacza przede wszystkim makaron nierozgotowany, twardawy (jak dla
nas
> Polaków), może to też ma coś wspólnego z tym "al dente", co?
> addy
>
Witam!
Przecież właśnie o to chodzi, żeby makaron był twardawy, nierozgotowany.
chyba coś zle zrozumiałeś.
Pozdrawiam
Mariola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2003-03-05 16:19:11

Temat: Re: spaghetti w MM
Od: Pietlek <p...@w...WYTNIJ.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Homar wrote:
> MM wielokrotnie podkresla, ze z makaronow jesc mozna tylko spaghetti
> ugotowane al dente.
>
> To ja mam pytanie: Czy to chodzi o jakies specjalny rodzaj makaronu, czy
> poprostu zwykle kluski (np. Malwy czy Podkarpacki) w ksztalcie spageti?
> Bowiem zawsze wydawalo mi sie, ze makaron Spaghetti (przynajmniej w Polsce)
> rozni sie od pozostalych jedynie ksztaltem, a nie skladem.
>
> Tak wiec jaki konkretnie (jaka firma, ktory produkt) makaron spaghetti mozna
> jesc?
>
Al dente, czyli na pół twardo.
Z makaronów polecam, te takie włoskie kolorowe świderki(lub inne tej
firmy, nazwy nie pamiętam). Znajdziesz taki makaron w każdym większym
markecie.
IMHO, są bardzo smaczne noi z durum. Najlepszy makaron jaki jadłem.
Jadłem też z Lubelli i całkiem dobry.

> TIA
> Homar
>
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[MM] Dlaczego 3 posiłki?
chce sprobowac....
Feta
MM Fasola z serem???
MM postep

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »