« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-27 07:47:12
Temat: sposób na naleśnikiW czasie robienia nalesnikow dodalam do nich proszku do pieczenia, a zamiast
zwyklej wody, uzylam wody mineralnej, gazowanej. Ludzie, jakie pulchne
wyszly! Pozarlismy nalesniki zrobione z prawie kilograma maki i litra mleka,
a kiedy skonczyl sie dzem, glowa domu udala sie z misja specjalna do sklepu
i przybyla z nowym, jagodowym oraz dwoma serkami homogenizowanymi. Ach, co
to byl za obiadek :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-27 08:14:06
Temat: Re: sposób na naleśnikiUżytkownik Kruszynka napisał:
> W czasie robienia nalesnikow dodalam do nich proszku do pieczenia, a zamiast
> zwyklej wody, uzylam wody mineralnej, gazowanej. Ludzie, jakie pulchne
> wyszly! Pozarlismy nalesniki zrobione z prawie kilograma maki i litra mleka,
> a kiedy skonczyl sie dzem, glowa domu udala sie z misja specjalna do sklepu
> i przybyla z nowym, jagodowym oraz dwoma serkami homogenizowanymi. Ach, co
> to byl za obiadek :)
>
> Kruszyna
>
Z nieba mi kruszynka spadasz, potrzebuje jakiegos
nietypowego nadzienia do nalesnikow, nieslodkiego. Podrzuc
cos plis bo ja mam dzis tyle roboty ze nie wiem a polowek
sobie zazyczyl wlasnie dzis wlasnie nalesniki.
--
Pozdrawiam <- walkie! ->
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 08:16:34
Temat: Re: sposób na naleśnikiUżytkownik "Kruszynka" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bav56s$9o2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> W czasie robienia nalesnikow dodalam do nich proszku do pieczenia, a
zamiast
> zwyklej wody, uzylam wody mineralnej, gazowanej. Ludzie, jakie
pulchne
> wyszly!
Jest jeszcze inna metoda :-)
Wszystko narmalnie tak jak zazwyczaj naleśniki, tylko przy wybijaniu
jajek oddzielam białko od żółtek. Białka ubijam na sztywno. Do
urabianego ciasta dodaję troche tłuszczu (oleju, margaryny) i na
koniec delikatnie mieszam z pianą z białek.
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 08:27:31
Temat: Re: sposób na naleśnikiJa bardzo lubię naleśniki z pieczarkami uduszonymi z cebula. Po ostygnięciu
dodaje utarty żółty ser i pakuje to do naleśników. Pieczarki trę na tarce na
tej części szatkującej wychodzą wtedy plasterki. A drugie to ugotowane
brokuły, ser feta i może być czosnek.
Najsmaczniejsze są odsmażone na maśle.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 08:36:34
Temat: Re: sposób na naleśnikiUżytkownik "anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
news:bav7hh$i06$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ja bardzo lubię naleśniki z pieczarkami uduszonymi z cebula. Po
ostygnięciu
> dodaje utarty żółty ser i pakuje to do naleśników. Pieczarki trę na tarce
na
> tej części szatkującej wychodzą wtedy plasterki. A drugie to ugotowane
> brokuły, ser feta i może być czosnek.
> Najsmaczniejsze są odsmażone na maśle.
No to ja sie podpisze pod tym i dodam niesmiertelny szpinak smazony z
czosnkiem, topionym serem, majerankiem i jakimis innymi przyprawami, czasami
daje do niego plasteki jakiejs wedliny, np. szykni - ciekawy charakter to
nadaje.
Drugi sposob to mieso mielone, podsmazone, do tego cebulka, pieczarki,
doprawic do smaku, faszerowac i pozerac. Czy cos jeszcze? Ano kapusta
jeszcze, kiszona, podsmazona z kielbacha jakas i boczkiem, doprawiona -
niech zyje Slup! - zupa grzybowa w proszku i czyms, co mi pod reke wlezie
(kminek, majeranek, pieprz oczwiscie)
Raz robilam rakie: kurczak smazony w kawaleczkach, fasola z puszki,
pomidory, pieczarki, nie pamietam, co tam jeszcze bylo. To wszystko
podduszone i doprawione. Nadziewalo sie ciezko, ale smakowalo niezle,
zwlaszcza z ketchupem :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 08:49:44
Temat: Re: sposób na naleśniki
> Z nieba mi kruszynka spadasz, potrzebuje jakiegos
> nietypowego nadzienia do nalesnikow, nieslodkiego. Podrzuc
> cos plis bo ja mam dzis tyle roboty ze nie wiem a polowek
> sobie zazyczyl wlasnie dzis wlasnie nalesniki.
proponuje banany... w miare proste banany przekroic wzdluz na pol, polowki
zawinac w nalesniki, obsmazyc na masle kladac na patelni tak, zeby zasmazyc
brzeg nalesnika... podawac ze smietana, jogurtem naturalnym i czym kto
jeszcze woli... moze nie jest to nieslodkie, ale zapewniam, ze przepyszne :)
Elsa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 09:01:43
Temat: Re: sposób na naleśnikiUżytkownik Kruszynka napisał:
> Użytkownik "anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
> news:bav7hh$i06$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>Ja bardzo lubię naleśniki z pieczarkami uduszonymi z cebula. Po
>
> ostygnięciu
>
>>dodaje utarty żółty ser i pakuje to do naleśników. Pieczarki trę na tarce
>
> na
>
>>tej części szatkującej wychodzą wtedy plasterki. A drugie to ugotowane
>>brokuły, ser feta i może być czosnek.
>>Najsmaczniejsze są odsmażone na maśle.
>
>
> No to ja sie podpisze pod tym i dodam niesmiertelny szpinak smazony z
> czosnkiem, topionym serem, majerankiem i jakimis innymi przyprawami, czasami
> daje do niego plasteki jakiejs wedliny, np. szykni - ciekawy charakter to
> nadaje.
> Drugi sposob to mieso mielone, podsmazone, do tego cebulka, pieczarki,
> doprawic do smaku, faszerowac i pozerac. Czy cos jeszcze? Ano kapusta
> jeszcze, kiszona, podsmazona z kielbacha jakas i boczkiem, doprawiona -
> niech zyje Slup! - zupa grzybowa w proszku i czyms, co mi pod reke wlezie
> (kminek, majeranek, pieprz oczwiscie)
> Raz robilam rakie: kurczak smazony w kawaleczkach, fasola z puszki,
> pomidory, pieczarki, nie pamietam, co tam jeszcze bylo. To wszystko
> podduszone i doprawione. Nadziewalo sie ciezko, ale smakowalo niezle,
> zwlaszcza z ketchupem :)
>
> Kruszyna
Beda z brokulem i beda z pieczarkami, o! :-) no i na slodko
moze z tym bananem ;-)Ale pychota :)))
--
Pozdrawiam <- walkie! ->
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 09:30:10
Temat: Re: sposób na naleśniki
Użytkownik "Ivan" <N...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bav70s$fb2$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Kruszynka" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bav56s$9o2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > W czasie robienia nalesnikow dodalam do nich proszku do pieczenia, a
> zamiast
> > zwyklej wody, uzylam wody mineralnej, gazowanej. Ludzie, jakie
> pulchne
> > wyszly!
> Jest jeszcze inna metoda :-)
> Wszystko narmalnie tak jak zazwyczaj naleśniki, tylko przy wybijaniu
> jajek oddzielam białko od żółtek. Białka ubijam na sztywno. Do
> urabianego ciasta dodaję troche tłuszczu (oleju, margaryny) i na
> koniec delikatnie mieszam z pianą z białek.
>
> --
> Pozdrawiam
> Zbychu (Ivan)
> N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
>
>
ja robie nadzienie do naleśnikow z ryby, kostke z mintaja, marcjewke,
pietruszke i selera tre na tarce na grubych oczkach, cebulka pokrojona w
kosteczke i wszystko na patelnie. Ryba moze sie rozpasc. potem dodaje albo
ketchupu, albo koncentratu pomidorowego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 09:46:57
Temat: Re: sposób na naleśnikipieczarki, cebula, papryka pokrojone w kostke, starty zolty ser doprawione
wg uznania naklada sie to na polowe nalesnika nastepnie nalesnika sklada sie
na pol smaruje z wierzchu maselkiem i do piekarnika az sie ser rozpusci
pycha
(jedyne danie ktore udaje sie mojej mlodszej siostrze:)
--
pozdrawiam
Jemima
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |