Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rekin

Grupy

Szukaj w grupach

 

rekin

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-27 07:40:02

Temat: rekin
Od: "Ewa P." <e...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kupiłam mrożony kawałek rekina. Usmażyłam i wyszedł... obrzydliwie kwaśny
(nie skrapiałam sokiem z cytryny). Dlaczego i co robić , żeby smakował
normalnie?

Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-27 10:36:44

Temat: Re: rekin
Od: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska) szukaj wiadomości tego autora


>Wiem tylko tyle ze rekina trzeba bardzo specyficznie przyzadzac.


taa, tradycyjny islandzki zdaje sie sposob przyrzadzania polega na
zakopaniu rybska w ziemi, po jakichs 6 tygodniach, kiedy zapach amoniaku
unosi sie wokolo, rybka jest gotowa do jedzenia.... Dorownuje ponoc
aromaten szwedzkim surstromming czyli fermentowanym sledziom...:(
tylko gzie to zakopac, aby jakies psiska nie odkopaly wiedzione uroczym
zapachem???:))

agnieszka

>Jesli sie tego nie zrobi, niestety smakuje ... amoniakiem... zeby nie
>wyrazic sie brzydko :)
>Za Chiny nie pamietam jak sie go robi, o co tam chodzi, ale tyle wiem zeby
>sie za ta ryba nie zabierac
>:)
>W kuchni hiszpanskiej powinien byc jakis przepis, i jeszcze pewnie w
>kreolskich przepisach
>Pozdrawiam
>Aga
>
>"E

DBDG

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-27 16:28:19

Temat: Re: rekin
Od: "galapaga" <g...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wiem tylko tyle ze rekina trzeba bardzo specyficznie przyzadzac.
Jesli sie tego nie zrobi, niestety smakuje ... amoniakiem... zeby nie
wyrazic sie brzydko :)
Za Chiny nie pamietam jak sie go robi, o co tam chodzi, ale tyle wiem zeby
sie za ta ryba nie zabierac
:)
W kuchni hiszpanskiej powinien byc jakis przepis, i jeszcze pewnie w
kreolskich przepisach
Pozdrawiam
Aga

"Ewa P." <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:bav4n7$8sn$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Kupiłam mrożony kawałek rekina. Usmażyłam i wyszedł... obrzydliwie kwaśny
> (nie skrapiałam sokiem z cytryny). Dlaczego i co robić , żeby smakował
> normalnie?
>
> Ewa
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

tort pietrowy ??
[Na wesoło] Zarcik na dzień dobry ;-)
Slimaki
kotleciki z jajek...z czym?
Goscinnie z pytaniem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »