Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "sucha pasteryzacja"

Grupy

Szukaj w grupach

 

"sucha pasteryzacja"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-27 22:47:00

Temat: "sucha pasteryzacja"
Od: domańczak <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zrobiłam ta metoda kilka słoiczków musu jabłkowego (dla
niezorientowanych - goracy mus wkłda sie do słoika i natychmiast chowa
pod kocyk, najlepiej dnem do góry). Ile czasu taki mus może stać
zamkiety i czy jest jakiaś dla niego róznica, czy będzie stał w
lodówce, czy na zewnatrz?..
Pozdrawiam
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-28 12:19:27

Temat: Re: "sucha pasteryzacja"
Od: zGosiula <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

domańczak wrote:
> Zrobiłam ta metoda kilka słoiczków musu jabłkowego (dla
> niezorientowanych - goracy mus wkłda sie do słoika i natychmiast chowa
> pod kocyk, najlepiej dnem do góry). Ile czasu taki mus może stać
> zamkiety i czy jest jakiaś dla niego róznica, czy będzie stał w
> lodówce, czy na zewnatrz?..

Ja tak robię marmoladkę do szarlotki (tyle że bez kocyka ;-)).
Przechowuje się bardzo dobrze pod warunkiem, że nakrętka się zassie.
Może stać nawet 2 lata ;-). Najlepiej w chłodnym miejscu. Nie próbowałam
przechowywać dlużej w domu (mam od tego piwnicę).

--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-28 13:14:24

Temat: Re: "sucha pasteryzacja"
Od: "brunner" <m...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pod kocyK? To jakaś wersja pośrednia:-) Bo ja to albo zakręcam na gorąco i
wtedy może postać parę tygodni, dla bezpieczeństwa w lodówce, albo po
zakręceniu słoiki jeszcze raz do gara i po 10 minutach gotowania może to
stać nawet rok. Nie próbowałem na musie jabłkowym ale bigosy, gulasze itp
dobrze to znoszą.
Pozdrawiam, brunner


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-28 13:33:52

Temat: Re: "sucha pasteryzacja"
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

brunner wrote:

> Pod kocyK? To jakaś wersja pośrednia:-) Bo ja to albo zakręcam na gorąco i
> wtedy może postać parę tygodni, dla bezpieczeństwa w lodówce, albo po
> zakręceniu słoiki jeszcze raz do gara i po 10 minutach gotowania może to
> stać nawet rok. Nie próbowałem na musie jabłkowym ale bigosy, gulasze itp
> dobrze to znoszą.

Nigdy nie trzymam sloikow w lodowce, mus jablkowy (ale pasteryzowany
zwyczajnie, metoda bezlozkowa ;-)) stoi w kuchni i w piwnicy.

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dobry przepis na kapuśniak
wymyslilam to?Moze cos dodacie?
dzieki wielkie dla Wojtka Zimkowskiego
Prośba
Rybne szaszłyki- przepis

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »