Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia surówka z białej kapusty - jak

Grupy

Szukaj w grupach

 

surówka z białej kapusty - jak

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2009-11-03 07:31:00

Temat: Re: surówka z białej kapusty - jak
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ap3k" <...@...pl> napisał w wiadomości
news:20091102200347.3b7c86d7.a@d.pl...
> On Mon, 2 Nov 2009 13:04:00 +0100
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
>
>> A ja raczej bym byl za dodaniem moze sosu vinegret? na dobrej oliwie
>> z octem balsamicznym dobrego gatunku i pozostawienie surowki na 1-2
>> dni zeby "przeszlo" ?
>
> ale po co tak dlugo??? 1-2 dni... bez sensu.
> straci caly smak i zapach, wszysko przejdzie vinegretem. Jak ktos nie
> lubi kapsuty, niech jej nie je.
>
> Ja robie salatke z kapusty tak:
>
> zwykla kapusta
> czerwona kapusta
> chinska kapusta
> wloska kapusta
> (ilosc kapusty zalezy od ilosci osob, ktore karmic bedziemy) Brak
> jednej z kapust nie straszny, ale ja z czerwonej nie rezygnuje - daje
> ladny kolor.
>
> Usunac glaby, liscie cieniutenko pokroic. Do miski.
>
> Sos:
> 3 czesci oliwy extra vergine
> 1 czesc oleju sezamowego (tak jest w oryginalnym przepisie, ale ja
> sobie odpuszczam ten olej. dodaje po prostu wiecej oliwy)
> 2 czesci octu balsamicznego
> 2 czesci musztardy ziarnistej
> sol pieprz.
>
> Mieszamy wszystko razem, dodajemy sos do kapusty. po pol godzinie mozna
> jesc.
>

Hmmm niezle niezle :-) ale... ja bym odpuscil kapuste wloska chyba.. Jakos
oprocz wywarow warzywnych do zup kapusty wloskiej nie uzywam do niczego (no
moze sporadycznie do "innych" golabkow...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2009-11-03 07:36:28

Temat: Re: surówka z białej kapusty - jak
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:hcomc8$e5t$1@atlantis.news.neostrada.pl...

> Hmmm niezle niezle :-) ale... ja bym odpuscil kapuste wloska chyba.. Jakos
> oprocz wywarow warzywnych do zup kapusty wloskiej nie uzywam do niczego
(no
> moze sporadycznie do "innych" golabkow...

I głupio. Trzeba tylko mieć młodą kapustę włoską - ugotować w ćwiartkach.
Podać polaną przyrumienionym masłem z bułką tartą.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2009-11-03 10:18:27

Temat: Re: surówka z białej kapusty - jak
Od: Ap3k <...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 3 Nov 2009 08:31:00 +0100
"Misiek" <p...@o...pl> wrote:

> Hmmm niezle niezle :-) ale... ja bym odpuscil kapuste wloska chyba..
> Jakos oprocz wywarow warzywnych do zup kapusty wloskiej nie uzywam do
> niczego (no moze sporadycznie do "innych" golabkow...

Bierz mniejsze liscie z srodka glowki. A reszte do zupy! :-)


--
PRecz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szukam - przepis na pierś z kurczaka nadziewaną twarogiem
Przepis na gulasz
czy ktoś oglądał w TV
Szacowanie ilosci jedzenia na kolacje wigilijna i swieta
Szacowanie ilosci jedzenia na kolacje wigilijna i swieta

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »