« poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2005-11-04 11:52:37
Temat: Re: suszona kielbasaKrystyna Chiger wrote:
> Dobrzy ludzie - pisać to se każdy może (troche lepiej lub gorzej :))
> Kupuję w sklepie, gdzie są wędliny z prawdziwego mięsa. Sa dwa razy
> droższe, na eksport pewnie ich nie dopuszczą, ale są. Własnie pożarłam
> "watrobianke ze świniobicia", 100% wieprzowiny, skład: watroba, mieso,
> pieprz, sól, majeranek, cebula.
to pieprz, sól, majeranek i cebula też są z wieprza?
A tak na serio, to dobrą wątrobiankę też tu kupię, na przykład na
straganie w hali targowej. I jest dopuszczona do obrotu. Kwestia
zachowania higieny. Konserwantów w niej nie ma i trzeba szybko zjeść, co
mi akurat nie sprawia trudności ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2005-11-04 11:53:47
Temat: Re: suszona kielbasaDnia 2005-11-04 11:46:46 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kondziorek* skreślił te oto słowa:
> 4. sprobuj szynki niemieckiej, angielskiej itp itd Roznicy nie zobaczysz
> (oprocz powtorze REGIONALNYCH wyrobow)
Co to szynka niemiecka?
Taka robiona w Niemczech? Jesli tak, to kupując w sklepie kilka róznych
niemieckich szynek dostrzeżesz, że różnią się one smakiem między sobą.
> 5. Odnosze wrazenie ze jestem straszliwie nielubiany na tej grupie poniewaz
> jesli cos powiem od razu spotykam sie z atakiem
> Nawet jesli jest to na prawde dobry przepis (w najlepszym wypadku pozostaje
> on calkowicie bez odzewu)
>
> Wnioski?
Masz jakiś problem.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
63. Data: 2005-11-04 11:59:06
Temat: Re: suszona kielbasaDnia 2005-11-04 12:41:15 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Kondziorek* skreślił te oto słowa:
> A czy ta szynka z berlina nazywa sie berlinska?
> jak mozna kupoiwac w Niemczech cos co jest duzo lepsze w POlsce
> Rzecz gustu...
Bo normalni ludzie wola pójść do sklepu po zakupy, niż z Polski wieźć
wałówkę :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
64. Data: 2005-11-04 12:04:51
Temat: Re: suszona kielbasa
>>
>>
>>>po prostu w Niemczech mi?so knura nie jest dopuszczone do obrotu (za
>>>wyj?tkiem produktów regionalnych ;-)) i dzieciaki do nich nie przywyk?y
>>>i ich nie lubi?.
>>>
>>>
>>Zgoda jednak czy to znaczy ze jest gorsze??
>>POza tym ze kielbasa zalatuje knurem to zle?
>>
>>
>Knur smierdzi...
>
>Kot
>
>--
Zaraz jakis knur przyjdzie, rabnie Cie po lbie i powie, ze Ty
smeirdzisz (ja z urzedu, wiesz, front wyzwolenia i
obronyniewinnej dziczysny, rakow , slimakow i sledzi...)
Pierz, ale racje masz...ale ja bym to , ze wzgledu na grzecznosc,
inaczej to okreslila, jakims wdziecznym eufemizmem:PPP...moja
Mama, w czasach, kiedy juz nie byla zdrowa, usilowala grzecznie
to powiedziec i dlugo, biedna, myslala, siedziala, dumala a potem
konspiracyjno-scenicznym szeptem powiedziala - wiesz, no...taki
fetorek :)))))))
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
65. Data: 2005-11-04 12:08:27
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dkfhrq$jtl$1@nemesis.news.tpi.pl...
Kondziorek napisał(a):
> Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
[...]
> Czytalem i co?
> Widocznie czytasz i nie rozumiesz
[...]
Zdaje się, że właśnie odwracasz kota ogonem.
Ucze sie od mistrza
>>Rozmawiales z tym czlowiekiem?
[...]
> Co mam rzucic?? rozmowe ?
> artykul ktory byl zamieszczony jakis z rok temu?
Tak, poproś ich o zrzut:
http://www.nowiny.gliwice.pl/
pozdr. Jerzy
Tylko ze nie pamietam dokladnie kiedy ten artykul byl
wiec? prosic ich "na slepo" zaufajac ze bedzie im sie chcialo szukac i
sprawdzac kiedy to bylo
watpie
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
66. Data: 2005-11-04 12:12:30
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:436B4D6D.60709@gazeta.pl...
> >
> Knur smierdzi...
>
> Kot
>
Swinia tez smierdzi
krowa tez nie pachnie
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
67. Data: 2005-11-04 12:14:18
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:436B4CA9.7020704@gazeta.pl...
> >zaczyna mnie to irytowac po prostu
> >Cytat z poprzedniego mojego pstu "...(Powtorze po raz kolejny nie mowie
tu o
> >regionalnych potrawach)..."
> >
> >
> A szynka parmenska to potrawa regionalna? A wina burgundzkie? Ej, kazdy
> produkt trzeba przeciez GDZIES wyprodukowac...
Tak jak najbaardziej szynka parmenska to regionalna (bynajmmniej na pocatku
swojego zywota byla)
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
68. Data: 2005-11-04 12:16:41
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek napisał(a):
> Tylko ze nie pamietam dokladnie kiedy ten artykul byl
> wiec? prosic ich "na slepo" zaufajac ze bedzie im sie chcialo szukac i
> sprawdzac kiedy to bylo
> watpie
Sprawdź a się zdziwisz.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
69. Data: 2005-11-04 12:18:26
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dkfjem$o9u$1@nemesis.news.tpi.pl...
Kondziorek napisał(a):
> Tylko ze nie pamietam dokladnie kiedy ten artykul byl
> wiec? prosic ich "na slepo" zaufajac ze bedzie im sie chcialo szukac i
> sprawdzac kiedy to bylo
> watpie
Sprawdź a się zdziwisz.
pozdr. Jerzy
Tyle tylko ze to Ty chcesz to czytac
ja czytalem i szczerze mowiac nie chce mi sie ich prosic
normalnie len jestem i tyle
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
70. Data: 2005-11-04 12:24:50
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek napisał(a):
> Tyle tylko ze to Ty chcesz to czytac
Aby zrobić ci przyjemność i przekonać się czy prawdę mówiłeś.
> ja czytalem i szczerze mowiac nie chce mi sie ich prosic
A ja nie wiem o co prosić.
> normalnie len jestem i tyle
I ty chcesz aby cię poważnie traktować?
:-(
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |