| « poprzedni wątek | następny wątek » |
71. Data: 2005-11-04 12:27:10
Temat: Re: suszona kielbasaOn Fri, 4 Nov 2005 13:14:18 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:436B4CA9.7020704@gazeta.pl...
>> >zaczyna mnie to irytowac po prostu
>> >Cytat z poprzedniego mojego pstu "...(Powtorze po raz kolejny nie mowie
>tu o
>> >regionalnych potrawach)..."
>> >
>> >
>> A szynka parmenska to potrawa regionalna? A wina burgundzkie? Ej, kazdy
>> produkt trzeba przeciez GDZIES wyprodukowac...
>
>Tak jak najbaardziej szynka parmenska to regionalna (bynajmmniej na pocatku
>swojego zywota byla)
>Kondziorek
I slaska...i podwawelska...i tepe
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
72. Data: 2005-11-04 12:27:50
Temat: Re: suszona kielbasaOn Fri, 4 Nov 2005 13:18:26 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:dkfjem$o9u$1@nemesis.news.tpi.pl...
>Kondziorek napisa?(a):
>> Tylko ze nie pamietam dokladnie kiedy ten artykul byl
>> wiec? prosic ich "na slepo" zaufajac ze bedzie im sie chcialo szukac i
>> sprawdzac kiedy to bylo
>> watpie
>
>Sprawd? a si? zdziwisz.
>pozdr. Jerzy
>
>Tyle tylko ze to Ty chcesz to czytac
>ja czytalem i szczerze mowiac nie chce mi sie ich prosic
>normalnie len jestem i tyle
>
>Kondziorek
Eeee tam, marny wykret. Do roboty :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
73. Data: 2005-11-04 12:28:25
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek wrote:
>Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
>news:436B4D6D.60709@gazeta.pl...
>
>
>
>>Knur smierdzi...
>>
>>Kot
>>
>>
>>
>Swinia tez smierdzi
>krowa tez nie pachnie
>
>
Ale knur NAPRAWDE smierdzi. Mieso mu smierdzi. Tak samo, jak mieso capa.
Nic na to nie poradzisz. Normalnie sie tego nie jada...
Kot
--
Zadbaj o bezpieczeństwo, także zimą - zmień opony! http://www.motoricus.pl - testy i
rekomendacje opon zimowych. Największy wybór felg. Bagażniki i boxy na narty.
Atrakcyjne promocje, dostawa gratis! Zapraszamy!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
74. Data: 2005-11-04 12:32:14
Temat: Re: suszona kielbasaUżytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dkf1de$8ok$1@polsl.gliwice.pl...
> czytales artykul na ten temat w Nowinach Gliwickich?
NG nie sa dla mnie autorytetem w tej sprawie.
> Znasz normy europejskie dotyczace mies i wedlin?
Czy te normy dopuszczają wlewanie wody, czy WYMUSZAJĄ?
Wg mojej orientacji - dopuszczają, co znaczy, że producenci to robią.
Natomiast nikt nie zabrania producentom nie dolewania wody i świństw do
mięsa.
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
75. Data: 2005-11-04 12:37:12
Temat: Re: suszona kielbasaUżytkownik "Nixe" <n...@f...peel> napisał w wiadomości
news:dkffo9$lqi$1@inews.gazeta.pl...
> Teraz kabanos często różni się od 'zwyczajnej' jedynie średnicą i kolorem
Jakim kolorem? U nas sie pojawiły kabanosy w barwie parówki :( Nie wiem, czy
sie smucić, czy cieszyć, że przynajmniej barwnika nie dolewają.
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
76. Data: 2005-11-04 12:41:14
Temat: Re: suszona kielbasaUżytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dkfhcq$g5r$1@polsl.gliwice.pl...
> Kielbasa krakowska jest kielbasa regionalna
> Jednak zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc (np krakowska
> robiona
> w Gdyni)
Żartujesz... od lat robiona jest w całej Polsce. I potrafi różnić się od
producenta do producenta. Co to za wyrób "regionalny"??
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
77. Data: 2005-11-04 12:45:20
Temat: Re: suszona kielbasaUżytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dkfg5q$g4s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>http://www.eko.org.pl/wege/show_art.php?id=20
Zwłaszcza ten serwis jest wiarygodny... w odniesieniu do produktów mięsnych.
ROTFL
Dominik Jan Domin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
78. Data: 2005-11-04 12:57:25
Temat: Re: suszona kielbasaDominik Jan Domin napisał(a):
> Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:dkf1de$8ok$1@polsl.gliwice.pl...
[...]
>>Znasz normy europejskie dotyczace mies i wedlin?
> Czy te normy dopuszczają wlewanie wody, czy WYMUSZAJĄ?
> Wg mojej orientacji - dopuszczają, co znaczy, że producenci to robią.
> Natomiast nikt nie zabrania producentom nie dolewania wody i świństw do
> mięsa.
Problem w tym, że jak podasz recepturę [na opakowaniu] i jej nie
przestrzegasz a kontrolerzy znajdą /jak zechcą/ coś więcej lub mniej to
masz problem.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
79. Data: 2005-11-04 12:59:05
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:436B5613.60403@gazeta.pl...
> Kondziorek wrote:
>
> >Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
> >news:436B4D6D.60709@gazeta.pl...
> >
> >
> >
> >>Knur smierdzi...
> >>
> >>Kot
> >>
> >>
> >>
> >Swinia tez smierdzi
> >krowa tez nie pachnie
> >
> >
> Ale knur NAPRAWDE smierdzi. Mieso mu smierdzi. Tak samo, jak mieso capa.
> Nic na to nie poradzisz. Normalnie sie tego nie jada...
>
Ok po prostu chodzi Ci o specyficzny "zapach" knura a nie o stricte smrod
Mieso konskie tez niezbyt przyjemnie pachnie a kabanosami konskimi sie
zarzeralem ja i cala moja rodzina :)
Kazdy je to co lubi
Kondziorek
p.s. nerki (fakt glownie te zle zrobione... zbyt malo plukane) tez "pachna"
niezbyt pzyjemnie
kapusta kiszona niektorym tez smierdzi a jednak ludzie ja jedza
Wiem ze to nie argumenty ale tak mi sie nasunelo i nie moglem sie
powstrzymac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
80. Data: 2005-11-04 12:59:48
Temat: Re: suszona kielbasaDominik Jan Domin napisał(a):
> Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:dkfg5q$g4s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
>>http://www.eko.org.pl/wege/show_art.php?id=20
>
>
> Zwłaszcza ten serwis jest wiarygodny... w odniesieniu do produktów mięsnych.
> ROTFL
Na polityce i medycynie też się znają.
Zresztą na czym nie?
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |