| « poprzedni wątek | następny wątek » |
81. Data: 2005-11-04 13:01:35
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:ktkmm1dd3s0k2jur3s7ee3llue11efag01@4ax.com...
> On Fri, 4 Nov 2005 13:18:26 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
> wrote:
>
> >
> >U?ytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisa? w wiadomo?ci
> >news:dkfjem$o9u$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >Kondziorek napisa?(a):
> >> Tylko ze nie pamietam dokladnie kiedy ten artykul byl
> >> wiec? prosic ich "na slepo" zaufajac ze bedzie im sie chcialo szukac i
> >> sprawdzac kiedy to bylo
> >> watpie
> >
> >Sprawd? a si? zdziwisz.
> >pozdr. Jerzy
> >
> >Tyle tylko ze to Ty chcesz to czytac
> >ja czytalem i szczerze mowiac nie chce mi sie ich prosic
> >normalnie len jestem i tyle
> >
> >Kondziorek
>
>
> Eeee tam, marny wykret. Do roboty :P
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
NIe byl to wykret a jedynie niepohamowane lenistwo :-)~
Ok zobacze co sie da zrobic
Najpierw musze sie przejsc na Nowy swiat i spisac adres tego sklepu (juz nie
istnieje, zostal sprzedany i buduja tam teraz cos nowego)
POtem sprobuje "uruchomic" swojego znajomego redaktora z Nowin (niestety juz
tam nie pracuje ale moze cos pomoze)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
82. Data: 2005-11-04 13:02:28
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dkfjtf$o9u$2@nemesis.news.tpi.pl...
Kondziorek napisał(a):
> Tyle tylko ze to Ty chcesz to czytac
Aby zrobić ci przyjemność i przekonać się czy prawdę mówiłeś.
> ja czytalem i szczerze mowiac nie chce mi sie ich prosic
A ja nie wiem o co prosić.
> normalnie len jestem i tyle
I ty chcesz aby cię poważnie traktować?
:-(
pozdr. Jerzy
Bedac szczerym nie zalezy mi na tym zebys akurat Ty mnie traktowal powaznie
Jesli masz takie zdanie o czlowieku ktorego wogole nie znasz to juz Twoj nie
moj problem
EOT
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
83. Data: 2005-11-04 13:05:15
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dkfkt9$6d4$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:dkfhcq$g5r$1@polsl.gliwice.pl...
>
> > Kielbasa krakowska jest kielbasa regionalna
> > Jednak zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc (np krakowska
> > robiona
> > w Gdyni)
>
> Żartujesz... od lat robiona jest w całej Polsce. I potrafi różnić się od
> producenta do producenta. Co to za wyrób "regionalny"??
>
> Dominik Jan Domin
>
Nie przeczytales chyba
wiec oprocz tego ze zostawilem swojego posta napisze raz jeszcze"...Jednak
zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc ..."
On BYL regionalny, poniewaz kiedys robili go TYLKO w krakowie
stad jego nazwa
Pozniej... Reszta jest milczeniem
faktem jest to ze krakowska juz nie jest taka jak kiedys...
Pozdrawiam
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
84. Data: 2005-11-04 13:06:36
Temat: Re: suszona kielbasa
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:6kkmm1t56sqoeert5rdqk269f1aiu7abrf@4ax.com...
> On Fri, 4 Nov 2005 13:14:18 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
> wrote:
>
> >
> >U?ytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
> >news:436B4CA9.7020704@gazeta.pl...
> >> >zaczyna mnie to irytowac po prostu
> >> >Cytat z poprzedniego mojego pstu "...(Powtorze po raz kolejny nie
mowie
> >tu o
> >> >regionalnych potrawach)..."
> >> >
> >> >
> >> A szynka parmenska to potrawa regionalna? A wina burgundzkie? Ej, kazdy
> >> produkt trzeba przeciez GDZIES wyprodukowac...
> >
> >Tak jak najbaardziej szynka parmenska to regionalna (bynajmmniej na
pocatku
> >swojego zywota byla)
> >Kondziorek
>
>
> I slaska...i podwawelska...i tepe
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Dokladnie tak jak piszesz
Slaska wyodzi sie ze slaska
A ze robiona jest w roznych miejscach Polski?
Coz Jak ktos tu juz napisal brak zastrzezen "znakowych" czy tez raczej
nazewnictwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
85. Data: 2005-11-04 13:08:15
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek napisał(a):
[...]
> kapusta kiszona niektorym tez smierdzi [...]
Jak zepsuta.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
86. Data: 2005-11-04 13:10:20
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek napisał(a):
> Dokladnie tak jak piszesz
> Slaska wyodzi sie ze slaska
> A ze robiona jest w roznych miejscach Polski?
> Coz Jak ktos tu juz napisal brak zastrzezen "znakowych" czy tez raczej
> nazewnictwa
Błąd, to wina norm branżowych funkcjonujących w PRL-u.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
87. Data: 2005-11-04 13:12:33
Temat: Re: suszona kielbasaWaldemar Krzok wrote:
>
>> Dobrzy ludzie - pisać to se każdy może (troche lepiej lub gorzej :))
>> Kupuję w sklepie, gdzie są wędliny z prawdziwego mięsa. Sa dwa razy
>> droższe, na eksport pewnie ich nie dopuszczą, ale są. Własnie pożarłam
>> "watrobianke ze świniobicia", 100% wieprzowiny, skład: watroba, mieso,
>> pieprz, sól, majeranek, cebula.
>
> to pieprz, sól, majeranek i cebula też są z wieprza?
Przyprawy zajmują tak niewielki ułamek procenta, że te 100%
z dokładnością nieaptekarską mogę im zaliczyć ;)
>
> A tak na serio, to dobrą wątrobiankę też tu kupię, na przykład na
> straganie w hali targowej. I jest dopuszczona do obrotu. Kwestia
> zachowania higieny. Konserwantów w niej nie ma i trzeba szybko zjeść, co
> mi akurat nie sprawia trudności ;-)
No właśnie - konserwanty są potrzebne do tych długoleżących. A w chlebie
to chyba dokładnie na odwrót.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
88. Data: 2005-11-04 13:14:39
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek napisał(a):
[...]
> Bedac szczerym nie zalezy mi na tym zebys akurat Ty mnie traktowal powaznie
> Jesli masz takie zdanie [...]
Jakie???
Bo jak na razie zadnego zdania nie wyraziłem o tobie.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
89. Data: 2005-11-04 13:14:59
Temat: Re: suszona kielbasaKondziorek wrote:
>
> Zdaje się, że właśnie odwracasz kota ogonem.
>
> Ucze sie od mistrza
>
Kocie, co oni z Tobą robią ?!!
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
90. Data: 2005-11-04 13:16:49
Temat: Re: suszona kielbasaOn Fri, 4 Nov 2005 14:05:15 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:dkfkt9$6d4$1@news.onet.pl...
>> U?ytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
>> news:dkfhcq$g5r$1@polsl.gliwice.pl...
>>
>> > Kielbasa krakowska jest kielbasa regionalna
>> > Jednak zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc (np krakowska
>> > robiona
>> > w Gdyni)
>>
>> ?artujesz... od lat robiona jest w ca?ej Polsce. I potrafi ró?ni? si? od
>> producenta do producenta. Co to za wyrób "regionalny"??
>>
>> Dominik Jan Domin
>>
>Nie przeczytales chyba
>wiec oprocz tego ze zostawilem swojego posta napisze raz jeszcze"...Jednak
>zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc ..."
>On BYL regionalny, poniewaz kiedys robili go TYLKO w krakowie
>stad jego nazwa
>Pozniej... Reszta jest milczeniem
>faktem jest to ze krakowska juz nie jest taka jak kiedys...
>
>Pozdrawiam
>Kondziorek
ale co to ma do unijnych regul oraz smaku? :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |