Data: 2004-03-14 09:18:14
Temat: Re: syrop klonowy
Od: "Basia Kulesz" <b...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:c3063u$pct$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Jack <w...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:2...@n...onet.pl...
> >
> > Klony nie dają syropu lecz sok z którego się ten syrop wyrabia...;)
> > Najwięcej cukru zawiera sok klonu cukrowego - ok. 3 % - po zagęszczeniu
> jest
> > to właśnie syrop popularny w Kanadzie i USA
>
> A to się chyba jakoś prosto robi skoro tambylcy go robili....???
Zagęszczenie przez odparowanie - stoisz przy garnku i mieszasz:-))))
Pozdrawiam, Basia.
|