Data: 2002-10-08 20:23:37
Temat: Re: w sprawie nalewki
Od: "haes" <h...@k...chip.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wojciech P napisał:
>
> > oj Ty Heniu to masz fajna ksiazke - dasz tytul???
>
jest to numer specjalny 2/2000 miesięcznika Kuchnia, wyd. Prószyński i S-ka,
pt.
''dziadkowe nalewki, babcine przetwory''.
Na stronach WWW wydawnictwa, w archiwum nie ma śladu po tym numerze,
a szkoda bo zamiast tyle pisać umieściłbym linkę do strony.
W drugiej części numeru są przepisy na przetwory:
marynaty, kiszonki, dżemy, konfitury, powidła, syropy, soki, galaretki, np.:
czereśnie marynowane, cebula marynowana z tarniną,
ogórki kwaszone z winogronami, konfitura i galaretka z pigwy,
konfitura z pomidorów !!!, dżem grejpfrutowo-jagodowy z figami,
dżem z czerwonej papryki, orzechy włoskie smażone w cukrze,
winogrona w rieslingu, winogrona w koniaku.
Ślinka cieknie, co?
Henio Skrok
|