Data: 2005-12-04 14:59:49
Temat: Re: w temacie nalewek
Od: "Basia Kulesz" <b...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Elfir Dar'n'Ytta" <e...@p...fm.invalid>
napisał w wiadomości news:dmv06v$pde$1@news.onet.pl...
> W "Mowia wieki" czytalam artykul o dworskich i szlacheckich kuchniach
sprzed
> dwoch wiekow i trafilam na taki oto przepis pedzenia wodki:
> "Włożyć w alembik kawał wołowego mięsa, badjanu, korzenia angielskiego,
> pieprzu, cynamonu, buraków, marchwi, hanyżu, skórki z pomarańcz. To
wszystko
> włożywszy pędzić i z tej można likwory robić."
>
> Wodka z wolowiny?!
Czemu nie, w Chinach w tej chwili robią wino z ryb...choć może powinnam użyć
cudzysłowu? :)
Pozdrawiam, Basia.
|