« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-24 16:38:43
Temat: zembaczkupiłem steki z zębacza co to za ryba?jak ją przyrządzić
za wszelkie sugestie -dzięki,google przewertowałem i nic.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-24 17:02:19
Temat: Re: zembacz
Użytkownik "jozef" <m...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:bfp246$cu4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> kupiłem steki z zębacza co to za ryba?jak ją przyrządzić
> za wszelkie sugestie -dzięki,google przewertowałem i nic.
Polecam najpierw słownik ortograficzny, a potem google:
http://groups.google.com/groups?num=30&hl=pl&ie=UTF-
8&oe=UTF-8&newwind
ow=1&q=z%C4%99bacz+przepis&sa=N&tab=wg&lr=lang_pl
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 04:39:05
Temat: Re: zembacz> Polecam najpierw słownik ortograficzny,
napisał raz z błędem i raz dobrze - więc może "literówka" ?
wiele błędów w
postach było, jest i niestety będzie,
co nie najlepiej świadczy o ...
> a potem google:
> http://groups.google.com/groups?num=30&hl=pl&ie=UTF-
8&oe=UTF-8&newwind
> ow=1&q=z%C4%99bacz+przepis&sa=N&tab=wg&lr=lang_pl
sugeruję sprawdzić link przed "podaniem" - dowiedziałem się tam kilku rzeczy
i to poza tematem,
ale przepis był tylko jeden i to raczej typu ciekawostka
niegodna tej grupy - facet wyraźnie prosi o przepis ...
doder
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 09:25:12
Temat: Re: zembacz
Użytkownik "doder" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bfqc97$glj$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> facet wyraźnie prosi o przepis ...
I pyta, co to za ryba. Tak więc przydaje się czasem umiejętność
poprawnego korzystania z wyszukiwarek. I to nie tylko z google.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 09:59:14
Temat: zębacz to rekin
Użytkownik "jozef" <m...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:bfp246$cu4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> kupiłem steki z zębacza co to za ryba?jak ją przyrządzić
> za wszelkie sugestie -dzięki,google przewertowałem i nic.
>
>
Witam,
Ja zrobilem tak:
Rozmrozilem w lodowce - odlalem wode, steki do naczynia zaroodpornego - na
kazdy maslo, czosnek wycisniety, ostra papryka pasta i posiekana natka
pietruszki
sol. Piekarnik do 250 C rozgarzc i na 10-15 minut, tak zeby sie nie
przypalilo a tylko zarumienilo z wierzchu.
Pzdr. I smacznego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 10:07:47
Temat: Re: zębacz to rekin
> > > co to za ryba?
rekin to to nie jest , ale też szpetny
polecam fotkę - http://www.canadatrading.com.pl/zebacz.htm
jest też wzmianka o zębaczu faszerowanym i w boczku
w książce Wydawnictwa Panteon z serii Kuchnia pyszna ... Ryby
autorstwa / pod redakcją Annette Wolter
-> http://www.panteon.com.pl/ryby.php
i tu prośba do grupy: pamiętając o temacie już poruszanym o prawach
autorskich,
byłbym wdzięczny za "notatki" spisane podczas miłej [mam nadzieję] lektury
tego dzieła
doder
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 13:26:11
Temat: Re: zębacz to rekinzobaczyłem,przeczytałem-dzięki "doder" jozef
Użytkownik "doder" <d...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bfqvhj$6pu$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
>
> > > > co to za ryba?
> rekin to to nie jest , ale też szpetny
> polecam fotkę - http://www.canadatrading.com.pl/zebacz.htm
>
> jest też wzmianka o zębaczu faszerowanym i w boczku
> w książce Wydawnictwa Panteon z serii Kuchnia pyszna ... Ryby
> autorstwa / pod redakcją Annette Wolter
> -> http://www.panteon.com.pl/ryby.php
> i tu prośba do grupy: pamiętając o temacie już poruszanym o prawach
> autorskich,
> byłbym wdzięczny za "notatki" spisane podczas miłej [mam nadzieję] lektury
> tego dzieła
>
> doder
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-27 20:11:54
Temat: Re: zembaczjozef wrote:
> kupiłem steki z zębacza co to za ryba?jak ją przyrządzić
> za wszelkie sugestie -dzięki,google przewertowałem i nic.
Ja tez nie wiedzialem jak go przyrzadzic. Rybka dosc tania, ale smaczna,
jesli tylko wiadomo jak sie za nia zabrac ;-)
Wydaje mi sie, ze te przepis z boczkiem bylby bardziej efektowny, gdyby to
byl caly zebacz (tak jest na zdjeciu obok przepisu).
Ja zrobilem steki na grillu. Rozmrozilem, obsypalem ostra przyprawa do
grilla i ogrzewalem z kazdej storny po 2-3 min parokrotnie. Jednoczesniej
polewalem steki mala iloscia oliwy z oliwek. Wyszla naprawde wysmienita!
Polecam serdecznie!
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-27 21:05:19
Temat: Re: zembaczkupiłam kiedyś stek z zębacza i od razu odradzam ci piec go na patelni, ja tak
zrobiłam i z prawie pół kilograma "stopił" sie do małego dzwonka
karpiopodobnego. niedało sie go podpiec może lepszy byłby w piekarniku? niewiem
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-28 06:38:36
Temat: Re: zembaczh...@o...pl wrote:
> kupiłam kiedyś stek z zębacza i od razu odradzam ci piec go na patelni, ja
> tak zrobiłam i z prawie pół kilograma "stopił" sie do małego dzwonka
> karpiopodobnego. niedało sie go podpiec może lepszy byłby w piekarniku?
> niewiem
>
Zebacza na patelni tez juz "przerabialem", ale z gruba panierka i w glebokim
tluszczu. Byl znosny. Ale z grila, polewany oliwa jest naprawde smaczny!
Pozdrawiam,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |