| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-22 17:13:05
Temat: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od KruszynyZrobilam to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny.Zrobilam dokladnie wg
przepisu tzn.jajka utarlam z maslem no i z POLOWA szklanki cukru pudru (jaja
wczesniej jednak spazylam) no i zmieszalam z robionym budyniem (tak jak w
przepisie). Dodalam szare renety, troche rodzynek sultanek i zmielone (bo mi
sie nie chcialo kroic)sliwki, które zostaly mi po robieniu nalewki
sliwkowej.Te sliwki mialy jeszcze sporo spirytusu w sobie wiec placek jest
alkoholowy. Kupilam podluzne biszkopty i juz ich niczym nie nasaczalam (one
zmiekly same).Polalam agrestowa galaretka.Pychota
Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki wystarczy.Zreszta
kazdy ma inne podniebienie, ja akurat nie gustuje w b.slodkich deserach
Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w moim domu no i sie
udalo
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-24 16:02:53
Temat: Re: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od KruszynyUżytkownik "busiak" <p...@b...pl> napisał w
wiadomości news:13df.0000011a.41f289a1@newsgate.onet.pl...
> Zrobilam to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny.Zrobilam
> dokladnie wg
> przepisu tzn.jajka utarlam z maslem no i z POLOWA szklanki cukru
> pudru (jaja
> wczesniej jednak spazylam) no i zmieszalam z robionym budyniem (tak
> jak w
> przepisie). Dodalam szare renety, troche rodzynek sultanek i zmielone
> (bo mi
> sie nie chcialo kroic)sliwki, które zostaly mi po robieniu nalewki
> sliwkowej.Te sliwki mialy jeszcze sporo spirytusu w sobie wiec placek
> jest
> alkoholowy. Kupilam podluzne biszkopty i juz ich niczym nie
> nasaczalam (one
> zmiekly same).Polalam agrestowa galaretka.Pychota
> Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki
> wystarczy.Zreszta
> kazdy ma inne podniebienie, ja akurat nie gustuje w b.slodkich
> deserach
>
> Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w moim domu
> no i sie
> udalo
>
A gdzie znajdę ten przepis??
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 17:01:44
Temat: Re: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny> Użytkownik "busiak" <p...@b...pl> napisał w
> wiadomości news:13df.0000011a.41f289a1@newsgate.onet.pl...
> > Zrobilam to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny.Zrobilam
> > dokladnie wg
> > przepisu tzn.jajka utarlam z maslem no i z POLOWA szklanki cukru
> > pudru (jaja
> > wczesniej jednak spazylam) no i zmieszalam z robionym budyniem (tak
> > jak w
> > przepisie). Dodalam szare renety, troche rodzynek sultanek i zmielone
> > (bo mi
> > sie nie chcialo kroic)sliwki, które zostaly mi po robieniu nalewki
> > sliwkowej.Te sliwki mialy jeszcze sporo spirytusu w sobie wiec placek
> > jest
> > alkoholowy. Kupilam podluzne biszkopty i juz ich niczym nie
> > nasaczalam (one
> > zmiekly same).Polalam agrestowa galaretka.Pychota
> > Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki
> > wystarczy.Zreszta
> > kazdy ma inne podniebienie, ja akurat nie gustuje w b.slodkich
> > deserach
> >
> > Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w moim domu
> > no i sie
> > udalo
> >
> A gdzie znajdę ten przepis??
> Ania
>
-----------------------------------------
w poście pt: "obiecanie ciasto...........
Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 17:47:19
Temat: Re: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od KruszynyUżytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:13df.000006d4.41f529f7@newsgate.onet.pl...
>> Użytkownik "busiak" <p...@b...pl> napisał w
>> wiadomości news:13df.0000011a.41f289a1@newsgate.onet.pl...
>> > Zrobilam to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny.Zrobilam
>> > dokladnie wg
>> > przepisu tzn.jajka utarlam z maslem no i z POLOWA szklanki cukru
>> > pudru (jaja
>> > wczesniej jednak spazylam) no i zmieszalam z robionym budyniem
>> > (tak
>> > jak w
>> > przepisie). Dodalam szare renety, troche rodzynek sultanek i
>> > zmielone
>> > (bo mi
>> > sie nie chcialo kroic)sliwki, które zostaly mi po robieniu nalewki
>> > sliwkowej.Te sliwki mialy jeszcze sporo spirytusu w sobie wiec
>> > placek
>> > jest
>> > alkoholowy. Kupilam podluzne biszkopty i juz ich niczym nie
>> > nasaczalam (one
>> > zmiekly same).Polalam agrestowa galaretka.Pychota
>> > Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki
>> > wystarczy.Zreszta
>> > kazdy ma inne podniebienie, ja akurat nie gustuje w b.slodkich
>> > deserach
>> >
>> > Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w moim
>> > domu
>> > no i sie
>> > udalo
>> >
>> A gdzie znajdę ten przepis??
>> Ania
>>
> -----------------------------------------
> w poście pt: "obiecanie ciasto...........
Dzienkujem bardzo!
Ania (i pivo)
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 19:34:03
Temat: Re: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny> Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:13df.000006d4.41f529f7@newsgate.onet.pl...
> >> Użytkownik "busiak" <p...@b...pl> napisał w
> >> wiadomości news:13df.0000011a.41f289a1@newsgate.onet.pl...
> >> > Zrobilam to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny.Zrobilam
> >> > dokladnie wg
> >> > przepisu tzn.jajka utarlam z maslem no i z POLOWA szklanki cukru
> >> > pudru (jaja
> >> > wczesniej jednak spazylam) no i zmieszalam z robionym budyniem
> >> > (tak
> >> > jak w
> >> > przepisie). Dodalam szare renety, troche rodzynek sultanek i
> >> > zmielone
> >> > (bo mi
> >> > sie nie chcialo kroic)sliwki, które zostaly mi po robieniu nalewki
> >> > sliwkowej.Te sliwki mialy jeszcze sporo spirytusu w sobie wiec
> >> > placek
> >> > jest
> >> > alkoholowy. Kupilam podluzne biszkopty i juz ich niczym nie
> >> > nasaczalam (one
> >> > zmiekly same).Polalam agrestowa galaretka.Pychota
> >> > Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki
> >> > wystarczy.Zreszta
> >> > kazdy ma inne podniebienie, ja akurat nie gustuje w b.slodkich
> >> > deserach
> >> >
> >> > Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w moim
> >> > domu
> >> > no i sie
> >> > udalo
> >> >
> >> A gdzie znajdę ten przepis??
> >> Ania
> >>
> > -----------------------------------------
> > w poście pt: "obiecanie ciasto...........
>
> Dzienkujem bardzo!
> Ania (i pivo)
>
>
------------------------------
Rossumiem. To piffko, to do nasączenia biszkoptu........:-)))
Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 19:46:51
Temat: Re: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od KruszynyUżytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:13df.00000753.41f54dab@newsgate.onet.pl...
>> Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:13df.000006d4.41f529f7@newsgate.onet.pl...
>> >> Użytkownik "busiak" <p...@b...pl> napisał w
>> >> wiadomości news:13df.0000011a.41f289a1@newsgate.onet.pl...
>> >> > Zrobilam to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny.Zrobilam
>> >> > dokladnie wg
>> >> > przepisu tzn.jajka utarlam z maslem no i z POLOWA szklanki
>> >> > cukru
>> >> > pudru (jaja
>> >> > wczesniej jednak spazylam) no i zmieszalam z robionym budyniem
>> >> > (tak
>> >> > jak w
>> >> > przepisie). Dodalam szare renety, troche rodzynek sultanek i
>> >> > zmielone
>> >> > (bo mi
>> >> > sie nie chcialo kroic)sliwki, które zostaly mi po robieniu
>> >> > nalewki
>> >> > sliwkowej.Te sliwki mialy jeszcze sporo spirytusu w sobie wiec
>> >> > placek
>> >> > jest
>> >> > alkoholowy. Kupilam podluzne biszkopty i juz ich niczym nie
>> >> > nasaczalam (one
>> >> > zmiekly same).Polalam agrestowa galaretka.Pychota
>> >> > Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki
>> >> > wystarczy.Zreszta
>> >> > kazdy ma inne podniebienie, ja akurat nie gustuje w b.slodkich
>> >> > deserach
>> >> >
>> >> > Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w
>> >> > moim
>> >> > domu
>> >> > no i sie
>> >> > udalo
>> >> >
>> >> A gdzie znajdę ten przepis??
>> >> Ania
>> >>
>> > -----------------------------------------
>> > w poście pt: "obiecanie ciasto...........
>>
>> Dzienkujem bardzo!
>> Ania (i pivo)
>>
>>
> ------------------------------
> Rossumiem. To piffko, to do nasączenia biszkoptu........:-)))
Nieeeeeeee, nie dziś. Dziś pivo było do podlania pieczeni, a ze go
trochę zostało to nie mogłam pozwolić żeby się zmarnowało.. ;-)
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-25 20:22:26
Temat: Re: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od KruszynyUżytkownik busiak, sącząc kawkę, wyklepał:
> Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki wystarczy.
Jak na moje podniebienie też :) Osoba, od której miałam przepis sama mówiła,
że lubi bardzo słodkie rzeczy.
> Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w moim domu no i
> sie udalo
Miód mi na serce lejesz :) Życie ma sens ;)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |