Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Saman_tha" <s...@p...fm>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Rolada: bylo: MM torebki i miesko
Date: Thu, 9 Jan 2003 22:05:59 +0100
Organization: dom
Lines: 62
Message-ID: <avknte$m3f$1@news.tpi.pl>
References: <avjldv$q7m$1@news.tpi.pl> <a...@m...pl>
<avjr8a$rls$1@news.tpi.pl> <avjsm3$e7t$1@news.tpi.pl>
<avjukb$1tjt$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: r3-p4.man.rsk.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1042146031 22639 80.48.67.5 (9 Jan 2003 21:00:31 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 9 Jan 2003 21:00:31 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:13713
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:avjukb$1tjt$1@news2.ipartners.pl...
> mogla bys dokladnie opisac proces jak dla mlodej gospodyni
oj Musta Musta..
jak kobieta obiecie ok? :)
Kupuje tak z kg piersi indyczej .. myje i osuszam recznikiem papierowym
(jak bardzo grube to rozkrajam na grubosc 1,5 cm.. ale staram sie juz w
sklepie upatrzyc dobry kawalek) sole i pieprze
szpinak mam zawsze bo go uwielbiam :) tylko go rozmrazam i odsaczam i
ukladam na tej piersi:)))))))))
czosnek (tez mam zawsze bo tez lubie ) tak ze 2 - 3 zabki (jak ktos nei lubi
to 1 ) wyciskam przez praske. i na ten szpinak :)
zwijam jak rolade :)
obwiazuje nicmi posypuje roznymi ziolami (jak kto lubi)
pieke o. 1,5 godziny w 200 o C (wlewam troche wody na dno)
Na 10 minut przed zakonczeniem polewam zimna woda z kranu (kilka lyzek)
i mam chrupiaca.. soczysta pieczen..
albo podaje z jarzynka gotowan na parze.. i wtedy kroje w grube plastry albo
wkladam do lodowki i kroimy cieniutko jak szynke :)
To ze szpinakiem.. bo ta najbardziej lubie
czasem upuje poledwiczki wolowe male ok. 30 dag, pdsmazam na oliwie,
posypuje soa pieprzem i ukladam na miesku ser zolty, koperek ( cale galazki)
i n to poldwiczki
Nie da sie tego zwinac jak rolade ale da sie zlaczyc brzegi..
zawiazuje nicmi i do piekarnika jak wyzej :)
wyglada bardzo atrakcyjnie po uieczeniu :)
a jak sie poleje na wierzchu olejem to nie wyschnie :)
szynke wieprzowa np. nie faszeruje, nie zwijam tylko nacieram sola i
pieprzem i rozmarynem albo liscmi laurowmi pokruszonymi, smaze klka sekund
na oliwie a potem do piekarnika na 2 godziny 200 o C
(woda na koniec zawsze 10 - 15 min przed koncem - dla chrupiacej skorki)
zeby nie bylo OT to powiem ze jest to dobre danie dla MM :))))
vege niestety .... chociaz vege moga zjesc jarzynke, ktora zawsze pasuje do
rolady :)
a Opty? ojej..
Opty moga podsmazy sobie to miesko na smalcu a nie oliwie i tez bedzie :)
a inni?
niskotluszczowi pownni sie zalapac :)
a reszta moze zjesc dla smaku :)
pozdrawiam wszystkich odchudzajacych sie i nie i odzywiajacych sie zdrowo
(cokolwiek to nie oznacza) i cwiczacych i nie
Saman_tha cwiczaca
|